Jongens O-11 1 (E1 Elftal)

De Toppers van de E1

elftale12015

Van links naar rechts:

Middelste rij: Julian Volker, Luuk Burink, Luuk Olde Scholtenhuis, Kas Schasfoort

Onderste rij: Martijn Olde Monnikhof, Sven Meijer, Tijm Olde Riekerink,  Oliver Looman

Trainers (staan bovenaan):  John Looman – Joost Volker – Erik Olde Monnikhof (hoofd)

redactie: Rob Olde Riekerink
materiaalman: Arjan Helthuis (inleen E2)

Trainingstijden: Maandag 18.00-19.00  en Woensdag 18.00-19.00


 

Wedstrijd verslagen

Zaterdag 2 april 2016

Thuis tegen NEO E5 Borne

Super lekker weer en de eerste wedstrijd zonder thermo! Onze bikkels zijn er klaar voor.

Beide ploegen beginnen lekker fanatiek zijn elkaar aan het aftasten. NEO komt er nog te makkelijk langs en zijn super snel en technisch vaardig. Mooi schot van Oliver gaat helaas op de paal. NEO probeert het maar komt nog niet door onze stabiele achterhoede. In de 10 min gevaarlijk schot op Sven maar hij heeft een mooie redding. Voor De Lutte nu belangrijk om scherp te blijven. Neo komt er meer en meer langs en een schot in de 14 min gaat rakelings over. Helaas valt niet veel later de bal goed voor NEO 0-1. De Lutte mist scherpte en dat is de verdienste van NEO..ook valt de 0-2 in de 20 min. Nu moet het antwoord komen en YESS uit een mooie corner valt de 1-2. Nu doordrukken! De Lutte komt door hard werken op 2-2. Beide ploegen moeten schakelen en een schot van Luuk O gaat dr net niet in. Neo heeft nu geen antwoord en het is aan onze jongens om te proviteren. Helaas het lukt niet voor de rust.

Tweede helft begonnen. Beide ploegen gaan ervoor en het niveau van de eerste helft is terug. Spannend en gaat gelijk op. NEO zet meer druk en je merkt aan De Lutte dat ze het moeilijk hebben. Langzaam komt er meer overwicht maar helaas valt de bal weer goed voor NEO..2-3. Hier laten we het niet bij zitten en uit een gave corner van Oliver valt de 3-3. Wat een lekker pot voetbal. Het is nu De Lutte wat de klok slaat. Weer een corner van De Lutte maar die gaat net voorlangs. Het is nu zaak om het koppie erbij te houden. Conditie begint te spelen. Mooie aanval van Luuk O, de bal gaat net over. Niet veel later kopt Luuk O tegen de lat na een mooie voorzet van Luuk B. Het spant erom waar valt de goal of blijft het gelijk!! De Lutte zet alles op de aanval. NEO heeft dezelfde strategie. Weer vliegt de bal over. T’is bijna te spannend om te typen. NEO zet eindspurt in..het piept en kraakt. Uit corner valt de 3-4 in de laatste allerlaatste minuut..voelt onverdiend..en de teleurstelling op het veld is groot. Veel kansen gehad die er net niet ingingen. Meer samenspel voorin had het verschil kunnen maken. Het viel net goed voor NEO waarbij het voordeel ook voor De Lutte goed had kunnen vallen..voelt zuur..na de grote overwinning vorige week..jammer..Maar in de kleedkamer zat de stemming er alweer in.

 

Zaterdag 26 maart 2016

Thuis tegen Achilles ’12 E3

De Lutte begint sterk en binnen 1 min komt de bal gevaarlijk voor. Ook uit een corner in de 5 min gaat de bal er niet in. Tempo ligt hoog en De Lutte heeft de overhand. In de 10 min valt de 1-0 mooi schot van Luuk B. Counter van Achilles wordt super tegen gehouden door Sven. En niet veel later komt De Lutte weer goed weg. Geluk moet je ook hebben. Nu aan de bak en niet verslappen. De lutte moet wel de druk houden want Achilles wil ook. Super schot van Luuk O kan de keeper van Achilles niet houden bij 2-0. Is dit het medicijn..gaan we doordrukken? Achilles krijgt in de 20 min de corner gevaarlijk voor de goal. De Lutte heeft zeker het betere van het spel en de kansen komen er. Schot van Luuk O in de 22 min gaat jammer genoeg net over. En Yess in de 23 min valt de 3-0..super schot van Luuk B. De voorsprong was bijna verder opgelopen maar helaas gaat de kopbal uit corner van Julian er niet in. Achilles komt terug en krijgt 2 grote kansen maar Sven staat zn mannetje en laat geen bal door.

Tweede helft komt De Lutte onder druk. Achilles gelooft er nog in en het is nu zaak om snel de 4-0 te maken. Achilles laat het nog niet toe. Paar schoten op doel worden wederom goed door Sven gehouden.
In de 10 min valt de 3-1. De Lutte gaat wisselen en Kas komt er weer in. Niet snel daarna gaat een mooie corner van De Lutte er net niet in. Jammer…
Achilles houdt de druk erop en De Lutte moet alles bijzetten. Achterin blijft het staan maar kraakt wel. Bal van Sven vallen net verkeerd waardoor Achilles direct druk kan houden maar snel daarna valt er uit een mooie counter en voorzet van Ties schiet Oliver De Lutte op 4-1.

Dat was de knak de nodig was. Achterhoede komt meer meer en na mooie pass van Tijm op Luuk O valt de 5-1 in de 23 min. De 6-1 blijft niet uit na een mooie corner van Luuk O en kopbal van Luuk B.
Gave overwinning op de nummer 3. Hard gewerkt en terecht verdiend!!

 

Zaterdag 19 maart 2016

Uit tegen SDC ’12 E2

Een geduchte tegenstander en titelkandidaat die vanaf de aftrap er vol voorgaat. Wat een energie. De Lutte moet schakelen want dat was ook onze tactiek. Dat het een moeilijke pot zou worden wisten we. Toch creëert de Lutte al snel een kans maar SDC ook. Je plek vinden en waar zit de kracht. Langzaam krijgen onze jongens de grip en komen er kansen. Schoten op t doel en ook een voorzet net niet op maat. Toch valt in de 13 min de 1-0 na een stuiter voor de keeper. SDC zit fel op de bal en een moment niet opletten wordt afgestraft. Na een mooi schot van Kas krijgt SDC aan de andere kant een hoekschop. Deze gaat int zijnet..gelukkig. Na een mooie bal van Tijm maakt Luuk O het met een lobbal af..Yess 1-1.
Na aanval van SDC door een rare beslissing van de scheids ontstond er verwarring en komen er 3 spelers vrij en scoort SDC de 2-1. Niet lang erna komt na een actie van Luuk O de stand weer gelijk 2-2.

Er wordt hard gewerkt en elkaars problemen opgelost. Toch valt na een ingooi de bal voor SDC goed. 3-2 Rust.

Na de aftrap komt de Lutte gevaarlijk voor de goal en krijgt Martijn net de voet er niet tegenaan. Helaas valt na een hoekschop van SDC de 4-2.
Tis nu aangehaakt blijven en knop om. Aanval van SDC wordt door Sven tegen gehouden en gaat aan de andere kant de bal van Luuk O net naast.
SDC ruikt de overwinning en zet er een tandje bij..de Lutte moet het meer hebben v de lange bal. SDC krijgt kansen op een grotere voorsprong maar Sven staat er niet voor niets. Helaas valt Kas uit met een blessure. Ook Luuk O valt uit..Dit merkt je meteen en de andere spelers moeten schakelen. Kas probeert het weer..en verbijt de pijn.. de held.
De Lutte zet alles bij en probeert het. Heel spannend.. Voorin wordt het moeilijk nu Luuk O geblesseerd is. Toch komen er kansen en ook Luuk O probeert het weer.

Helaas krijgt SDC na een ongelukkige in greep een penalty. Sven heeft hem bijna 5-2.
De Lutte komt na een mooie corner van Luuk O op 5-3. Kopbal van Luuk B.

De Lutte blijft vechten maar de 6-3 valt ook nog. SDC is gevaarlijk en doeltreffend voorin. Toch komt er nog een grote kans en in de laatste minuut valt verdiend de 6-4. Mooi schot van Luuk O.

SDC was scherper en dat heeft ze aan de overwinning geholpen…waarbij ook de scheids een partijdige rol innam.

De Lutte mag met opgeheven hoofd het veld verlaten. Hard gewerkt en geknokt en zeker niet gezwicht.

 

Zaterdag 12 maart 2016

Thuis tegen Sparta E4

Daar gaan we weer op deze fantastische mooie dag. Thuis tegen Sparta Enschede. Jongens hebben er zin in en na een paar minuten al een grote kans. Helaas net naast. Tempo zit er nog niet echt in maar tweede kans binnen 5 min. Jammer genoeg schiet Oliver net over. Maar na de uittrap van de keeper van Sparta valt na 7 min de 0-1. Sparta had nog geen kans gehad. Gelukkig scoort Luuk O direct daarna in de 8 min de 1-1.

De Lutte heeft zich herpakt en voert de druk op. Hebben zeker het betere spel maar Sparta blijft gevaarlijk. Na 15 min vliegt een corner van de Lutte net voorlangs. Jammer maar de druk blijft erop. Oliver krijgt net niet genoeg vaart aan de bal.
Achterin bij de Lutte nu alert blijven voor de counter van Sparta. De Lutte krijgt grote kansen maar Sparta komt gevaarlijk voor de goal en schiet net naast. De Lutte verliest het overwicht en Sparta zet meer druk.

Rust.

Tweede helft Luuk O wissel. Binnen een paar minuten komen onze jongens gevaarlijk dichtbij de goal van Sparta. Kas loopt er meerdere keren door maar id afronding lukt het net niet. En weer wordt De Lutte overvallen door een counter van Sparta 1-2.
Tempo zit er niet in. Uit een corner kopt Luuk O net over. Ook de kansen erna gaan er net niet in.
Eindelijk valt de bal goed en komt de Lutte op 2-2.

Druk komt er weer op. Er is weer geschoven int veld en de Lutte moet ervoor gaan. Sparta blijft loeren en gevaarlijk. Martijn mist net na een mooie aanval. Spel wordt grimmiger paar overtredingen en uit een kluts valt de 3-2.

Met de hakken over de sloot met een raar eind. Het had ook andersom uit kunnen pakken….maar genieten van de overwinning.

 

Zaterdag 5 maart 2016

thuis tegen ATC’65 E5

 

Zaterdag 20 februari 2016

Uit tegen Richtersbleek E3

In de regen stonden de beide teams aan de aftrap om 10 uur, door de technische staf geïnstrueerd nam aanvoerder Luuk O de juiste helft om te beginnen; wind mee! Meteen na de aftrap nam De Lutte het initiatief en werd er door Luuk O bijna het openingsdoelpunt gescoord. Door blijvend druk te zetten kreeg onze De Lutte kans op kans….. Na ongeveer 5 minuten kwamen we op voorsprong door een mooie goal van Luuk O, bij Rigtersbleek begonnen toen de irritaties onder de spelers en de begeleiding. Hiervan konden we profiteren en scoorde Luuk nog 2 doelpunten. Aan het eind van de eerste helft kon Ties de voorsprong uitbouwen naar 4-0.
Tegen de wind in begonnen we vol goede moed aan de tweede helft, Rigtersbleek kon nog terugkomen tot 4-1, maar toen Oliver daarna de 5-1 maakte waren de tegenstanders geknakt… Na de wissel van de vermoeide OS werd Luuk B de spits, hij profiteerde van de rommelige situatie achterin bij Rigtersbleek en zette de eindstand van 6-1 op het bord.
Al met al een goede wedstrijd waarin de afwezigheid van Martijn en Tijm goed werd opgevangen door de gastspelers Chris en Ties!

 

Zaterdag 13 februari 2016

Thuis tegen de Esch E2

 

 

Dinsdag 22 december 2015

Kampioen geworden bij het Boarding Toernooi SV De Lutte.

De jongens hebben een leuk toernooi gespeeld en alle wedstrijden gewonnen. Het was een hele spannende finale waarbij ATC verslagen werd
met 2-1.

Zaterdag 5 december 2015

Thuis tegen Losser

De koude wind waait hard door de bomen en onze jongen staan hun mannetje op het veld.  De wedstrijd begint met goed samenspel en felheid op de bal. Qua stand gaat het nergens meer om maar laatste wedstrijd voor de winterstop willen de jongens winnen. Ze gaan ervoor.
Wedstrijd begint gelijk en De Lutte krijgt al snel een grote kans. En in de 5 min valt de bal goed na een mooie corner van Oliver kopt Luuk O de bal erin. 1-0. Losser is nog zeker niet weg gespeelt en zet veel druk. Ze hebben ook het voordeel van de wind. Na 10 min valt de bal weer goed na een mooie corner en Julian kopt hem in. 2-0. De Lutte speelt goed en zet druk…het ziet ernaar uit dat ze deze wedstrijd gaan winnen maar juich nooit te vroeg. Losser komt snel met een antwoord 2-1. Spanning weer terug en Losser krijgt meer grip op de wedstrijd. Losser krijgt grote kansen. De Lutte heeft nog geen antwoord en is het overwicht kwijt. Jammer genoeg gaat na weer een goede corner de bal er niet in. De Lutte heeft de controle achterin en ondanks de aanvallen van Losser houden ze stand. Het is tijd voor een goal. En Yess na een mega goede individuele actie van Luuk O komt de Lutte op 3-1. Is dit het kantelpunt?

In de tweede helft met de wind mee komt De Lutte bijna op de 4-1. Hele grote kans voor Luuk B. De Lutte gaat ervoor en begint sterker dan Losser. De druk is er maar de goal nog niet. Ze houden Losser niet tegen en laten ze terugkomen tot 3-2. Nu erbij blijven jongens en feller op de bal.  Het is net te slap maar ondanks dat valt de bal goed 4-2. Nu doordrukken!! Maar dat lukt. Losser herpakt zich en komt na veel druk op 4-5. Drie goals in 7 minuten..Heel erg jammer maar ook de verdienste van Losser. Het voetbal is weg en koppies laten hangen. In de laatste 5 minuten de wedstrijd verloren doordat ze niet meer voetbalden. Losser profiteerde ervan en zette veel meer druk. Onze jongens hadden hier geen antwoord op. Leeg gespeeld en geen organisatie in de laatste 10 minuten heeft De Lutte de punten gekost.
Maar ze kunnen met opgeheven hoofd de winterstop in. Het voetbal is er zeker wel en het is de kunst om dit vast te houden.
Jammer van het onterechte verlies..

En Natuurlijk E2 gefeliciteerd met het kampioenschap…E1 is hier ook heel trots op!

 

Zaterdag 28 november 2015

Thuis tegen Sparta Enschede

Hele belangrijke wedstrijd die bepaalt of ze in de 2 klasse mogen blijven spelen. Het begin is heel spannend waarin beide teams elkaar aan het ontdekken zijn. Sparta krijgt al snel een grote kans maar Sven staat zn mannetje. Ook De Lutte komt gevaarlijk voor de goal van Sparta maar Oliver schiet recht op de keeper. Na gerommel en scherper slimmer voetbal van Sparta gaat de bal langs Sven. 0-1.

Het is nu aan DeLutte om de aansluiting te vinden. De jongens spelen zenuwachtig en slordig en het lukt ze niet om net een stapje extra te zetten. Dit hebben ze vaker laten zien in de eerste helf.  Er is genoeg drive en meer druk maar ondanks dat komt Sparta op 0-2. Houden ze het vol en vinden ze de aansluiting? Na 20 min fluit de scheids al voor rust?? Dit is een misverstand…misschien wel even goed zodat trainers de jongens even kunnen oppeppen. Maar goed is dit geluk? Voor de tweede helft moet er wel wat veranderen anders is de 2de klasse niet meer zeker.

De Lutte begint de tweede helft in een iets andere opstelling en nu hopen dat het gaat lopen. In de eerste paar minuten laten ze het nog niet zien en blijft Sparta blijft dreigend. De Lutte heeft nog geen antwoord. Tot de 8ste minuut….na een mooie pass van Ties op Luuk O komt De Lutte dichterbij 1-2. Gelukkig gaat de vrije trap van Sparta, na een aangeschoten handsbal, hoog over. Nu koppie erbij en er voor gaan. De spanning is terug. Sparta is aan het worstelen en De Lutte moet het nu doen…druk houden en scoren. Helaas gaan de 5 gevaarlijke corners van De Lutte er niet in. Er is veel meer dreiging en druk dan in de eerste helft. En heel ander voetballend De Lutte. Helaas valt de bal één keer voor Sparta goed en tegen de verhouding in wordt het 1-3. De Lutte moet er nu voor gaan en na wederom een goede voorzet van Ties…….Yess 2-3. De spanning weer terug en De Lutte gaat ervoor. Hou de pot dicht! Ze spelen veel beter en komen er hele grote kansen. De Lutte is veel beter maar komen niet tot scoren.
De Lutte had moeten winnen gelet op de tweede helft. Jammer dat het niet gelukt is.

Het spel dat De Lutte heeft laten zien is goed..tempo in de wedstrijd op een hoog niveau. Qua conditie komen ze nu minder te kort dan het begin van het seizoen maar op het gebied van de bal aanname en het halen van de bal valt er nog veel te winnen.

Op naar de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen Losser…en ja ik weet zeker dat we het seizoen gaan afsluiten met een mooie overwinning want dat hebben onze toppers dik verdiend.

 

Maandag 23 november 2015

Oefeninterland thuis tegen TUS Gildehaus

Maandagavond 23 nov oefeninterland tegen TUS Gildehaus. Mooie kans om het goede gevoel terug te krijgen na de nederlaag van afgelopen zaterdag. Het geloof bij de spelers is er maar de leiding ziet het zwaar in. Na de aftrap laten onze jongens goed en mooi samenspel zien. Achterin lijkt het op orde en staat de verdediging als een huis. TUS komt er bijna niet doorheen daar zorgen Kas en Tijm voor. Rest van de jongens komen goed terug om te helpen. De Lutte krijgt snel de eerste corner en niet lang daarna de tweede maar verzilverd ze niet. TUS speelt wel makkelijk en komt meer in de wedstrijd maar echt dreigend worden ze niet. Dat is de verdienste van goed samenspel van De Lutte. Helaas is het schot van Oliver na een individuele actie van Luuk O net te zacht.

Het fysieke overwicht van De Lutte betaalt zich nog niet uit in een doelpunt ondanks een mooi afstandsschot van Luuk O. Ook TUS krijgt een grote kans maar bal gaat gelukkig net naast. De Lutte komt op voorsprong na een goede vrije trap die er net voorlangs gaat. Julian krijgt de bal voor de voet en schiet hem hard in de goal. TUS komt er wel een paar keer gevaarlijk door maar komt niet tot scoren. Sven houdt het doel schoon. Rust met de stand 1-0.

Tweede helft gaat gelijk op. Beide ploegen spelen weer in een hoog tempo en de eerste kansen zijn voor TUS. De Lutte komt gevaarlijk voor de goal maar de keeper van TUS is net sneller. TUS komt verdiend op 1-1 na een rommelige situatie. De Lutte verliest namelijk de grip op de wedstrijd. Ook schiet TUS de bal nog op de kruizing van goal. Hierna komen er drie grote kansen van De Lutte die er niet in gaan. Schot van Oliver net te zacht en Luuk O net naast.
De Lutte is na paar wissels weer dreigender en na een afgekeurde goal komt De Lutte na een pegel van Luuk O verdiend op 2-1 en niet veel later op 3-1 door Oliver. Super gave pot voetbal. Groot verschil met zaterdag en de trainers hebben genoeg gezien voor de volgende wedstrijd.
Top gedaan…en ja JULLIE KUNNEN HET!

Zaterdag 21 november 2015

Uit tegen HVV Hengelo

Zwaar onderuit en verloren met 9-1 op deze koude zaterdagochtend. Hoe kan dit na de goede wedstrijden vooraf? De jongens van De Lutte begonnen gespannen en niet scherp. Al helemaal omdat er geen scheids was en de wedstrijd 10 min later begon.  HVV Hengelo is een op papier moeilijke tegenstander en helemaal toen bleek dat ze met dispensatie spelen. HVV Hengelo begint dreigend en krijgt al snel een paar grote kansen. Onterecht komen ze na 5 min op voorsprong. De scheids laat doorspelen na een blessure van Tijm de meeste spelers stonden stil waardoor HVV Hengelo scherp de bal erin schopte. Het lijkt alsof De Lutte  met de handrem erop speelt en hierdoor bouwt HVV Hengelo de voorsprong uit tot 2-0. Alles bij HVV Hengelo gaat via de gevaarlijke linkerkant en de De Lutte heeft hier geen antwoord op. Door lange ballen naar voren te schieten komt HVV Hengelo op 3-0 en niet veel later 4-0. Via een hoekschop rommelt HVV Hengelo de bal erin en gaat De Lutte met 5-0 achter de rust in.

Na de rust veranderd het beeld helaas niet. De Lutte wordt wel iets dreigender maar echte kansen komen er niet. Het gebrek aan een echte goaltjes dief wordt duidelijk. De tegenstander heeft voorin de zaken goed op orde en bouwt de voorsprong uit tot 7-0. Gelukkig komt De Lutte op 7-1 door een mooi schot van Luuk B. De wedstrijd eindigt in 9-1.

Het merendeel van de jongens zat niet in de wedstrijd. Natuurlijk heeft de scheids in het eerste helft een paar verkeerde beslissingen genomen dat doet er niet aan af dat HVV Hengelo beter was. Komt het de door de opstelling, instelling of positie. De Lutte heeft zeker bewezen in de voorgaande wedstrijden te beschikken over een goed spel. Helaas bleek dit vandaag ver te zoeken. Voorin schoot De Lutte te kort en met 2 man achterin konden ze HVV Hengelo niet houden.
Jammer en vergeten deze pot..We kunnen gewoon veel beter. Geen goede generale voor de interland van maandag maar dat gaat zeker resulteren in een goede wedstrijd maandag. Knop omzet en maandag vol aan de bak.

Zaterdag 14 november 2015

Uit tegen Richtersbleek

“Uit tegen Richtersbleek op deze frisse zaterdagochtend. Een zwaar veld en pittige tegenstander. Het begin gaat over en weer en beide ploegen krijgen kansen. Vanaf de aftrap zit de spanning erin. De Lutte komt bijna op voorsprong maar Richtersbleek krijgt meer grip op de wedstrijd doordat De Lutte voorin geen overwicht heeft. Onze jongens proberen het maar bal valt net niet goed. Jammer genoeg schiet Martijn in de 20ste minuut de bal net over. Gelukkig schiet Luuk O 1 minuut voor rust De Lutte op voorsprong.

De tweede helft begint weer in een hoog tempo. De Lutte zet meer druk en er komen grote kansen voor Luuk O en snel daarna voor Luuk B. Helaas worden deze niet verzilverd. Gelukkig gaan de bal er door een mooie scherpe voorzet van Luuk B erin. Wel een eigen doelpunt van Richtersbleek maar zeker verdiend…0-2 maar niet lang. Richtersbleek komt door een mooi hard afstands schot op 1-2.

Het hoge tempo en natte veld is voor beide teams zwaar. Richtersbleek komt door gerommel bij De Lutte achterin gelijk. De Lutte heeft het zwaar en is het maar weer de vraag of ze het volhouden. Richtersbleek wordt sterker en mede door rare beslissingen van de scheids is De Lutte in het nadeel. Ze komen er bijna niet meer uit. Laatste fase is spannend en komen er kansen voor Richtersbleek. Gelukkig herpakken de jongens zich maar komen niet meer op voorsprong.

Mooi punt erbij maar hadden er 3 moeten zijn. Net niet het overwicht kunnen behouden, scheids was ondoorgrondelijk en niet alle jongens scherp.
Jammer….Voor de training weer genoeg leerstof.

Allemaal hard gewerkt en er was geen gezeur..koppie omhog en op naar de volgende wedstrijd.

Zaterdag 7 november 2015

Thuis tegen De Esch

“De Lutte gaat er vol tegenaan. De Esch komt er de eerste minuten niet aan het voetballen. Twee grote kansen van De Lutte gaan er niet in. Ook de Esch krijgt uit het niets een dot van een kans. Na 8 min valt de bal goed mooie pass op Julian en….Yess!! 1-0. Nu de druk erop houden. Ze doen hun best maar het fanatieke begin eist zn tol. Ze worden moe en de scherpte gaat eraf. Spanning blijft erin en het is de vraag aan welke kant de goal gaat vallen. De Lutte bouwt de voorsprong uit via een hoekschop.
Tweede helft begint De Esch aanvallender en komt na een paar minuten terug in de wedstrijd. 2-1. Helaas valt ook snel de 2-2 en is het maar hopen dat De Lutte zich kan herpakken. De Esch groeit in de wedstrijd en het piept en kraakt achterin bij De Lutte. Na een lange bal naar voren valt de bal goed en 3-2. Het duurt niet lang of ook de 4-2 en de 5-2 valt. De Lutte heeft zichzelf herpakt en het betere van het spel. Wat in voorgaande wedstrijden de verkeerde kant op viel valt nu goed. Ook krijgt De Esch kansen maar De Lutte drukt door 6-2 en na een mooi afstandsschot van Luuk O bouwt De Lutte verder uit naar 7-2.

Een verdiende overwinning waarbij De Esch gevaarlijk terug kwam. Tweede helft maakte De Lutte het verschil. Knap gedaan en dit geeft de boost die de jongens echt nodig hadden.

Top!!
Ook de complimenten voor de leiding ivm de juiste wissels.


Zaterdag 31 oktober 2015

Uit tegen ATC Hengelo

“7.30 uur vertrek naar Hengelo. Lekker vroeg en fris. De jongens hebben er zin in om te voetballen tegen ATC.

Goed begin en mooi aanvallend spel. Van beide kanten de wil om te winnen en te voetballen. Na 5 min paar grote kansen voor ATC. Sven staat zn mannetje. De lutte pakt zo ook zn momenten en komt na 10 min verdient op 1-0 door goal van Luuk B. De Lutte zet meer druk maar moet oppassen voor counters. De pot zit aardig goed dicht achterin. Paar grote kansen over en weer. Het lukt niet om door te drukken. De Lutte heeft het betere spel maar ATC komt door een fout op gelijke stand. Net voor rust komt ATC nog op 2-1. Dit gebeurde na een dood spel moment. Ingooi lange bal en Tijm kon de 2 aanvallers niet tegenhouden. Direct na de rust komt De Lutte via een mooie hoekschop weer gelijk. Prachtige kopbal in eigen doel. De Lutte heeft weer de overhand en het is wachten op een goal. En dan zul je net zien dat aan de andere kant binnen 5 minuten 2 goals vallen. 4-2 en je merkt dat het moeilijker gaat. ATC bouwt de stand verder uit naar 6-2. De moed en het geloof is weg. De ballen vallen niet meer goed en ondanks een paar kansen komt De Lutte niet tot scoren. Er is geen samenspel meer. Jammer van het verlies was onnodig. Na de achterstand was het spel weg. Op naar de volgende pot!


Zaterdag 17 oktober 2015

Thuis tegen Avanti

“Vandaag tegen de koploper Avanti. Op papier een zware pot en dat blijkt. Vanaf de aftrap ligt het tempo hoog. Avanti speelt en combineert snel.

Yes.. na 15 min komt De Lutte op voorsprong. Mooie aanval en Luuk B knalde hem erin. Het gaat gelijk op. Goed gespeeld en met 1-0 de rust in.
Vanaf de aftrap komt Avanti gelijk en blijft gevaarlijk. De Lutte heeft moeite met om het spel te maken. En Avanti komt na een mooie aanval op 1-2. Helaas schiet Luuk OS na een mooie voorzet tegen de keeper. Avanti verzuimd het om de voorsprong uit de bouwen. De Lutte moet aan de bak om bij te blijven. Dat lukt De Lutte aardig maar Avanti scoort ook de 1-3. Helaas raakt Sven geblesseerd en komt Tijm id goal. De Lutte komt goed terug op 2-3. Ze geloven er weer in en blijven aanvallen. Helaas had De Lutte net te weinig tijd om de stand tegen de koploper gelijk te trekken. Goede spannende pot voetbal en jammer genoeg geen punt(en). Hard gewerkt…Top!

Zaterdag 3 oktober 2015

Uit tegen BWO

” 9.45 uur uit bij BWO Hengelo. Fanatiek begin waarin er grote kansen worden gecreerd voor beide teams. Na een rommelige situatie waarin onze jongens vd plek waren scoort BWO. De Lutte heeft moeite met het maken vh spel. Dat is de verdienste van de tegenpartij. Maar na een mooi schot van Oliver komt De Lutte op 1-1.
BWO pakt na een snelle counter weer de voorsprong. Door slimmer en beter positiespel loop de voorsprong op tot 3-1. Na de rust komt De Lutte niet in het spel. BWO is meer op de bal en fanatieker. Toch scoort De Lutte na een counter van Luuk B de 3-2. Spanning terug id wedstrijd. Jongens gaan ervoor en verdient naar 3-3 geschoten. Al snel pakt BWO weer de voorsprong. De Lutte probeert het wel maar komt niet meer gelijk en loopt de achterstand verder op naar 6-3.
DWO heeft verdiend gewonnen..jammer.

Zeker hard gewerkt maar t betere positiespel en inzet van BWO maakte het verschil.
Allemaal een kop groter zegt niet alles. ;-).


Zaterdag 19 september 2015

Uit tegen Vogido

” 7.30 uur vertrek. Dat is best vroeg voor de jongens maar zeker ook voor de ouders. Maar goed, op tijd in Enschede bij Vogido. Op het veld heeft helaas een olifant geslapen en een kudde konijnen. Bar slecht dus maar we beginnen goed en na een paar kansen komen we op voorsprong. Mooie goal. Helaas verslapte de aandacht en werd het gelijk. De Lutte de bovenliggende partij. De combinaties worden beter en verdiend met 1-2 de rust in. De voorsprong had zeker hoger kunnen en moeten zijn. Tweede helft goed en fanatiek begonnen en snel op de 1-5. Het geloof is er en voetballend steeds beter. Wel moet er meer durf in het spel komen. Vogido komt op 2-6. Nu wel koppie erbij houden. En dat deden ze veel kansen gehad waaronder een paar niet te missen. . De Lutte zeker de bovenliggende partij. De uitslag had nog hoger kunnen zijn. Conditioneel goed op orde beter dan vorige week. Voorin in de afwerking is winst te behalen. Mooi gewerkt en dik verdiend gewonnen.
Top!!

 

Zaterdag 12 september 2015

Thuis tegen Quick

” Quick E5 thuis een mooie gelijkwaardige tegenstander waar De Lutte na twee beker nederlagen van moet winnen. De jongens beginnen goed maar komen achter door een rommelbal die terugkaatst. Dikke Pech. Met vechtlust en steeds beter wordend samenspel komen ze voor. 2-1. Ook Quick wil niet verliezen en trekt de stand gelijk. Met 2-2 de rust in.
Tweede helft is de wil er maar de goals niet..komen door goed spel van Quick achter met 2-6. Bal aannames waren niet goed en qua overzicht kwamen ze net tekort. Ook viel de 7de goal. Jammer genoeg viel sven onze keeper uit.

De lutte komt nog terug op 3-7..maar t antwoord van Quick bleef niet uit. 3-9 eindstand. Jammer…gelet op de eerste helft had er meer ingezeten. Maar conditioneel kwam De Lutte in de tweede helft tekort. Mentaal is het heel moeilijk om na zulke snelle goals terug te komen.
Kop omhoog en we gaan naar de volgende wedstrijd!

Veel leerstof voor de training!