1e Elftal

 

svdl1-2016_2017

Bovenste rij:
Andre Nijhuis (leider), Pim Wissink, Daniel Beernink, Joris Bruggink, Lucas Vreijsen, Rick van Langen,
Lars Roord, Ivo Grashof, Jacco Punt, Hans Punt (leider), Ronald Bosch (keeperstrainer)

Middelste rij:
Stefanie Morsink, Ellen Vrijkorte, Nicole Eulderink (allen fysio),

Onderste rij:
Nick Heemstra, Thomas Kok, Stan Scholten, Bas Oude Holtkamp, Robin Klijnstra (hoofdtrainer),
Tom Bulter, Bonno Tellman, Bas Morsink, Bart Rosink.

 

SV De Lutte 1-Sp. Enschede 1      3-2
Voor Robin en mij een bijzondere wedstrijd tegen een club waar we beiden trainer zijn geweest. En het pijn doet om te zien dat Sportclub is af gegleden naar een 4e klasse zaterdag. Maar vanavond voor ons een prima tegenstander om tegen te oefenen. De lichtmasten hielden het gelukkig, waardoor er op deze heerlijke grasmat kon worden gevoetbald. Vanaf het begin een sterker SV De Lutte. Na 1 minuut al een verwoestend schot van Mart op de lat. Maar een minuut later scoorde hij alsnog vanuit een afvallende bal. Lekker begin zou je zeggen. Daarna prima veldspel van onze kant. Middenveld stond goed, verdedigers speelden goed in, we speelden met regelmaat tikki-takka voetbal. De grote rondo.  Schoten tegen de lat of paal hielden Sportclub in de wedstrijd. De 2-0 viel overigens al vrij snel na de eerste goal. Ik dacht Lucas van dichtbij. Na de rust werd het wat rommeliger. Net als tijdens interlands veel positiewisselingen in het elftal door wissels. Laten we dat maar aanhouden als oorzaak. Maar alsnog kregen we grote kansen. Daar waren we niet scherp voor de goal om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit leek alsnog te lukken, een vrije trap van Stan op de achterlijn, strak voor en Lars kan niet meer wegkomen, waardoor de bal tegen zijn hoofd aankomt. Eerste kopgoal ooit denk ik. Daarna gauw wisselen dacht Lars daarna. Hooptepunt he. Dan de laatste 20 minuten een steeds slordiger De Lutte. En kwam Sportclub terug in de wedstrijd door 2 goals. De gelijkmaker hing niet in de lucht, zodat we tevreden kunnen terugkijken op een aantal aspecten van ons spel. Maar niet tevreden moeten zijn met het verval. Maar goed,, 3 wedstrijden in 6 dagen is ook veel. Maar een goede conditionele prikkel.
SV De Lutte 1- HVV Hengelo 1   0-2
Ja, lekker weertje op sportpark de Stockakker. Goede najaarszon, nog even genieten hiervan. En weer even terug in de realiteit. De overwinning op LSV was mooi, maar nu een bekerwedstrijd tegen een club uit een hogere klasse. HVV was in de eerste fase ook sterker en slimmer aan de bal. Gemiddelde leeftijd ook echt wel een stuk hoger als (of dan?) bij ons. Maar eigenlijk gaven we niet veel weg. En waren de kansen voor ons. Deze werden helaas gemist. Dat deed HVV niet met hun eerste kans. Pannaatje op de achterlijn bij onze captain en daarna eenvoudig binnengetikt. Dat is het verschil. Dat verschil werd in de 2e helft pijnlijker. We misten 2 opgelegde kansen op 1-1 en 2-1. Die valt dan niet. Maar blijven we het proberen. Na 20 minuten werd ons spel minder en kreeg HVV meer grip. Echter het centrale duo achterin gaf werkelijk niets weg. Martijn vandaag man of the match. In de laatste minuut gaat het alsnog mis. Als een slalom skier soleert een speler van HVV door de defensie en laat Tom kansloos. Das Pokal aus betekent dat formeel. Geen trip naar De Kuip. Zo  kunnen we ons richten op de competite. Want aan elk nadeel zit een voordeel.
SV De Lutte 1 – LSV 1  4-1
Vanavond de thuiswedstrijd tegen LSV uit Lonneker. LSV promoveerde naar de 3e klasse afgelopen jaar. En hadden zich versterkt met nieuwe spelers. Bij voorbaat een interessante partij dus. Waar staan we ten opzichte van LSV in vergelijking met afgelopen jaar. (4-0 en 1-0 verlies) We verheugden ons op een wedstrijdje op normaal gras, het beste veld van Twente, maar de lichtmasten begaven het na enkele seconden alweer. Tsja, dan of in het donker voetballen of alsnog op het hoofdveld. Na overleg werd het alsnog het hoofdveld. Vanaf het begin kreeg de wedstrijd hetzelfde gezicht als tegen Avanti afgelopen zondag. LSV veelvuldig in balbezit. SV De Lutte compact verdedigend. Vooral de eerste 10 minuten was erg slordig van onze kant. Veel balverlies in de passing, niet nauwkeurig of veel te hoog aangespeeld. De counter kwam er nog niet echt uit. Maar verdedigend stond het wel. LSV komt alsnog op voorsprong via een penalty. Dan gaan je gedachten weer terug naar de wedstrijd Avanti. Zal toch niet? En nee, het zal toch niet. Kort na de 0-1 een aanval van ons, die afgeslagen leek te worden. Maar onze Wes geloofde er nog in, jaagd de verdediger in balbezit op, die begaat dan alsnog de overtreding, penalty voor ons. Deze benut koeltjes benut door Stan. Hoppatee, dat is weer een nieuw perspectief. Zo ontstond er nog een grappig moment, waaruit wij bijna op vorosprong komen. Een hoge bal wordt de keeper van LSV verkeerd beoordeeld. De bal stuit voor hem hoog over hem heen. Vlak voor de doellijn alsnog opgevangen. De VAR niet nodig. LSV heeft daarna nog het meeste balbezit, (34-76%) maar het tempo was te laag om ons nog te kunnen verrassen. En komen wij steeds beter in de wedstrijd. Dat geeft rust in de rust. Maar de rust was kort. na 7 minuten weer naar buiten, voor wat bleek later een dijk van een 2e helft. LSV optisch nog wel meer balbezit, maar SV De Lutte gevaarlijker. De 2-1 valt dan ook naar onze kant. Jacco passert er een paar en krult de bal in de verre hoek, binnenkantje paal, keeper kansloos. En dan de volgende aanval, 1 om in te lijsten. Ik neem u mee in het proces om te vicualiseren wat er gebeuren. Wes rond de middellijn aan de bal, opent over de hele naar ik dacht Jacco, deze speelt de omkomende back Bart in, die verder opstoomt en een perfecte voorzet geeft, die Lucas vallend binnenkopt. Veel mooier gaat het niet. Maar het kan nog mooier. Aanval op de andere back, Niels, die de bal bij Sander op een presenteerblaadje legt voor de 4-1. Verdiende overwinning, helaas als minpunt een hoofdwond voor onze Sam, die net 125 seconden in het veld stond. Sam, veel sterke met her herstel! Al met al hebben we laten zien wat we kunnen, moet vertrouwen geven richting de komende weken.
 
Beker: Avanti W 1 – SV De Lutte 1 5-0
Vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Omdat we in pot 4 zaten wisten we dat we geen gemakkelijke loting zouden krijgen. Avanti W, top 3 uit de 3e klasse en dan ook nog eens in een uitduel, niet gemakkelijk. Voor de wedstrijd werden we al achterstand gezet. De warming up doen op een perfecte kunstgrasmat en daarna verbannen naar een hard en oud kunstgrasveld. Deze switch was zeker in ons nadeel. Avanti was vanaf de eerste minuut de baas op het veld. Zij speelden een 3:5:2 systeem, met veel positiewisselingen. Maar wij stonden goed. We hielden goed de zones, communicatie was goed, zodat Avanti ook niet echt gevaarlijk werd. Na 20 minuten merkte je dat het tempo bij Avanti omlaag ging en wij kwamen wat meer op hun helft. Meestal met een counter. Maar onze aanvallers bleken minder snel/sterk dan die van Avanti. Tot echte kansen kwam het niet. Op dat moment is er toch een hoop dat Avanti een tempo lager gaat spelen, maar dan valt alsnog de 1-0 helaas. Dat is toch even een tikkie. Waarvan we in de rust ook niet echt herstelden. Wij gaven meer ruimte weg, linies verder uit elkaar en de communicatie valt weg. En Avanti maar driehoekjes maken. En scoren. Ze lopen gaandeweg de 2e helft uit naar 5-0. Die uitslag had hoger kunnen uitvallen, maar Daan hield er nog redelijk wat ballen uit nog. Nou ja, douchen en naar huis. Illusie armer, wel wedstrijdconditie opgedaan. Ook weer winst.
SV De Lutte 1-Haaksbergen 1    2-2
 Afgelopen dinsdag de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen. Ook wel weer lekker om terug te zijn. De geur van het gras weer ruiken, in ons geval de geur van bandenkorrels dan, maar ja, heerlijk voetbalweertje, graad of 21 en redelijk wat publiek die SV De Lutte verkozen boven de championsleaque wedstrijd Dinamo Kiev-Ajax. De thuisblijvers kregen ongelijk. Vanaf de aftrap een sterker De Lutte. Dat via combinatievoetbal met regelmaat op de vijandelijke helft verscheen. Tot echte kansen kwam het niet, helaas wel aan de overkant. In de omschakeling gaven we een tegendoelpunt weg. Haaksbergen scoorde met een droge schuiver in de uiterste hoek. Korte tijd daarna een 2e aanval van Haaksbergen en een 2e goal via een terechte gegeven penalty. Toch wel een domper om zo te beginnen. Maar alsnog kwamen we tot kansen. Wes en Mart kwamen tot doelrijpe kansen, maar schoten voorlangs. Het geluk dan even niet aan onze zijde. In de rust een 5 of 6 tal wissels. Doet er even niet toe. Veel. We kunnen niet zeggen dat de wissels niets hebben gedaan, want 3 minuten na de rust was het al gelijk. Allereerst Lucas met een “Van Hanegem” achtige bal, buitenkant voet zo langs de keeper. Daarna een assist van diezelfde Lucas op de instormende Wes, die koelbloedig kon afronden. Nog een Neymar actie van Sander aan de linkerkant. Dan ga je er even lekker voor zitten. Lichtmastje aan en een wedstrijd die ineens alle kanten op kon. Zo was Daan erg belangrijk met 2 knappe reddingen op 100% mogelijkheden voor Haaksbergen. Maar zo ontstonden er ook kansen voor ons om op voorsprong te komen. Dan moeten we eigenlijk daar nog scherper zijn. De wedstrijd killen als de mogelijkheden er zijn. Het laatste kwartier was meer voor conditiedoeleinden. Beide ploegen werden slordiger, de ruimtes werden groter en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Dan spreken we van een nuttige wedstrijd in aanloop naar de eerste bekerwedstrijd komende zondag uit tegen Avanti. De eerste stap richting De Kuip.