1e Elftal

IMG_9182 (aangepast)

Bovenste rij van links naar rechts:
Elleke Visschedijk (fysio), Ellen Vrijkorte (fysio), Sander Kempers, Lars Roord, Martijn Punt, Lucas Vreijsen, Bart Rosink, Daniel Beernink, Kay Ter Brake, Stijn Koertshuis, Stefanie Morsink (fysio), Nicole Elderink (fysio)

Onderste rij:
Jeroen Nijhuis, Stan Scholten, Mart Koertshuis, Robin Kleinstra  (Hoofdtrainer), Jordy Diekman, Tom Bulter, Martin de Jong (leider), Niels Buyvoets, Bonno Tellman, Luuk Bulter.

Op de foto ontbreken de spelers Jacco Punt en Wes Roord en leider Tonny Punt

 

SVV’91 1 – SV De Lutte 1 1-3

Vandaag dan eerste wedstrijd op de eerste officiële ijsdag van het jaar. Het zonnetje scheen volop, maar hoor de wind waait door de bomen. (Sinterklaas in het land…) Een ijzige poollucht uit Antartica hield ons land vandaag in de greep. Zelf had ik thuis 2 broodjes gehad, dus als je dan aankomt bij SVV en het ruikt er lekker naar kip, dan is het wachten op het einde van de wedstrijd. Maar eerste de wedstrijd. In de 12e minuut van de warming up het absolute hoogtepunt van de dag. Luuk speelt Wes weergaloos door de benen, technisch volmaakt eigenlijk. SVV begon fanatiek aan het duel. Ze probeerden direct druk te zetten, waardoor onze middenvelders en aanvallers nauwelijks ruimte kregen om een bal aan te nemen. Hierdoor hadden we regelmatig balverlies door onnauwkeurige passing. Ook spelen op een grasmat is dan wennen. Matje lag er wel goed bij, maar was op diverse plekken glad door de onderlaag. SVV kreeg echter niet of nauwelijks kansen tot de 18e minuut. Een solo van een SVV speler door onze defensie, mogelijk gemaakt door een glijpartij en niet goed ingrijpen, leverde de 1-0 op voor de thuispartij. Na deze goal kregen we steeds meer grip op de wedstrijd. We werden feller in de duels, gingen deze winnen en kregen we ook wat meer ruimte. We maken de 7e afgekeurde goal van dit jonge competitiejaar. Wel een mooie overigens. Jacco op volle snelheid weggestuurd, al glijdend trekt hij de bal voor de achterlijn voor de goal, waarna Luuk de bal vol in de kruising schiet. Maar ja, de grens vond dat de lijn iets naar voren lag, dus achterbal. Sander is dan net binnen op het sportpark, volgens Koekelmaps lag het SVV veld ergens midden in het centrum van Enschede, dus daarom te laat. Overigens samen met vriendin, wellicht had dit nog iets te maken met het laat komen. (ochtendsex?) Terug naar de wedstrijd, SV De Lutte sterker hadden we gezegd, goal afgekeurd, maar de gelijkmaker volgt alsnog in de 26e minuut. Corner voor ons, beetje scrimmage situatie, maar de bal komt bij Lucas voor de voeten en die schiet bikkelhard binnen. Verdiend voor dat moment en met deze stand de rust in.
In de 2e helft een zelfde beeld. SVV bleek een sterke tegenstander, maar alsnog hadden wij het beste van het spel. Technisch wat verzorgder, meer vanuit een gedachte voetballend. De 1-2 is dan een gevolg hiervan. Fantastische combinatie tussen Jacco en Luuk vanaf de linkerkant, de voorzet wordt beheerst afgerond door onze Wes. Echt een goal, die in de samenvatting meerdere keren zou getoond, met uitleg van Jan van Halst, die op zijn computer de looplijntjes uittekent. De slotfase van de wedstrijd was hectisch. Logisch eigenlijk, SVV zet alles op alles op alsnog de gelijkmaker te scoren. Zij werden vanuit standaardsituaties ook gevaarlijk en was het een paar keer even billen knijpen. Aan de andere kant ruimte voor ons op de counter. Luuk werd een kans ontnomen na 2 panna’s op rij, de overtreding daarna werd niet gezien. Maar alsnog Lucas met de 1-3 door beresterk doorzetten van hem. Verdiende overwinning, maar mooi om te zien dat wij de strijd aangaan als het ook nodig is. De komende weken zijn we dit zeker nodig. Dan spelen we tegen ploegen uit de bovenste regionen. In de bestuurskamer een nieuw begrip geleerd. Namelijk de gele kaart van Kay was een preventieve gele kaart. Door dit te doen de emoties uit de tegenstander te halen. Aan de andere kant ook preventief niet geven om geen emoties op te wekken. Nou ja, ik begreep en waardeerde de uitleg van de goed fluitende scheidsrechter. Even genieten tot aan dinsdag, dan weer oppakken en voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen La Premiere. Voor mij inderdaad een première om tegen ze te mogen spelen.

 

SV De Lutte 1-AVC Heracles 1 0-1

Verslag later dan normaal, maar tsja, de auteur was niet zo lekker te pas. Werken en dan onder de wol was het deze week. Werken was het ook zondag, thuis tegen AVC Heracles. Deze club ontstond in 1974, na de afsplitsing van de profclub Heracles. De naam Heracles stamt uit de oudheid. Herakles is in de Griekse mythologie een halfgod, de zoon van Zeus en Alcmene. Die in Griekse tempels het opnam tegen Cleopatra en haar team. En belangrijk, Herakles was deels de vader van Jezus van Nazareth, vandaar de term Halfgod. Nu dat allemaal weer is verklaard, terug naar de wedstrijd. Warming up was al wat minder. Maar de wedstrijd in de eerste helft ook. We hadden het meeste balbezit, speelden veelal op de helft van de tegenstander, maar kwamen niet tot het afmaken van kansen of mogelijkheden. Eerste kopkans was voor Hans Punt, die de bal als toeschouwer tegen het hoofd kreeg. Maar het doel miste vervolgens. Zoveel kansen waren er ook weer net niet. Maar die moeten er dan wel in. Wat beter lukte was het laten verdwijnen van ballen. Duur dagje. Zo kwam er een bal precies op het balkon bij de buren van de Chinees. Daar kom je niet zomaar bij. Al was het alleen al dat er veel katten in de tuin van de Chinees zitten. Per uur wordt er hiervan 1 opgehaald. Die vervolgens reïncarneert in de gedaante van een Koeloyou bal of in reepjes als Babi Panggang. En schiet Martijn weer eens een bal ver richting het Paasvuur. In de rust dus nog 0-0. In de 2e helft een beter SV De Lutte. Tot aan de 16 meter ging het prima. Waren we dominant, maar omdat er veel in een hoog tempo wordt gespeeld en de ruimtes klein waren hadden we niet het vermogen om in de eindfase nauwkeurig te zijn. Teveel onnauwkeurig. En de kansen die er alsnog kwamen werden niet benut. En dan komen ze weer, de clichés. Als je zelf niet scoort, dan doet de tegenstander dat wel. En eerste en enige mogelijkheid voor AVC werd benut, mede door eigen toedoen. In de eindfase nog grote kansen op de gelijkmaker, maar het mocht niet zo zijn. Zuur, onverdiend, maar wel de realiteit. Tweede nederlaag en beide onnodig. De komende weken treffen we tegenstanders in de bovenste regionen, dan zal het beter moeten. Maar goed, op naar volgende week zondag, dan uit tegen SVV. Niet uit Vlaardingen, maar uit Enschede, dit even als aanvulling voor de uitsupporters.

 

SV De Lutte 1-Manderveen 1 4-0

Op de eerste koude winterdag van het jaar, de thuiswedstrijd tegen Manderveen. Niels wist vooraf te vermelden dat zij in het rood speelden. Dat bleek zo te zijn. Alhoewel ze in het groen de warming up deden. Dus dat was op dat moment nog geen zekerheidje. Overigens Manderveen staat vooral bekend om Ria’s eetcafé. Daar serveren ze gehaktballen van 350 gram voor € 13,75. Dat is dan wel inclusief patatjes, gebakken aardappeltjes en verse groenten plus gebruik maken van het saladebuffet. Maar 350 gram gehaktbal, ik zeg dikke tip voor de uitwedstrijd om daar met zijn allen naartoe te gaan. Dan de wedstrijd. Tsja, Manderveen zette hoog druk, op de eigen helft dan. En net als bij korfbal vaste koppeltjes vormend. Dit leverde nieuwe vriendschappen op bij deze en gene. SV De Lutte startte goed. Veel balbezit en druk naar voren, echter kansen werden niet benut. Na een kwartier werd het tempo lager, omdat het ook gewoon lastig is om tegen een dergelijke gesloten verdediging ruimte te creëren. Alles staat vast eigenlijk. Moet ook zeggen dat Manderveen dat goed deed. Maar alsnog valt de 1-0 door goed doorzetten van Lucas, die ook het duel met de keeper wint. Laatste kwartier 1 echt hoogtepunt gezien. Sander houd(t?) ongeveer 50x de bal hoog, zittende in de dug-out. Heb ik ook nog niet vaak gezien dat iemand dat kon. Mooi wel. In de 2e helft hetzelfde wedstrijdbeeld. Manderveen verdedigt, wij proberen de 2-0 te maken. Dat lijkt dan niet te lukken. 90 Procent balbezit. Tom krijgt na 20 minuten en 15 seconden zijn eerste terugspeel te verwerken. Dat ging goed. Verder geen schoten tussen de palen gezien vandaag. Maar wel voor de 4x de 0 achterin, waarmee de minst gepasseerde verdediging in Twente. Moet je eigenlijk niet hardop zeggen, zul je altijd zien dat… maar complimenten voor het hele elftal hiervoor. Verdedigen doe je ook met zijn allen. En net als je denkt aan de warme kantine en een lekker bokbiertje, dan ontvlamd de wedstrijd alsnog. In de 82e minuut een totaal mislukte en wilde trap naar voren van Kay, komt bij toeval bij Jacco terecht, die op de borst aanneemt en met de punt binnentikt. De versie van Jacco en Kay was anders. Namelijk beiden hadden oogcontact eerst, Kay geeft een fantastische crosspass op Jacco, die onder druk van een tegenstander op de borst aanneemt en buitenkant rechts beheerst binnenschiet. Tis net hoe je het wilt zien natuurlijk. Dan 2 minuten later diezelfde Jacco met een breedtepass op Stan, die vanuit de draai knap binnenschiet. Paar minuten later nog de 4-0 door Luuk, die tweebenig als die is, scoort vanuit assist van Jacco wederom. De after party levert verder leuke gesprekken op. Even weer genieten tot dinsdag, maar dan weer scherp voor de volgende wedstrijd. Dat is dan thuis tegen AVC Heracles.

SV De Lutte 1 – Phenix 1 6-0

Op het eerste gezicht zou je niet zeggen dat beiden clubs veel met elkaar gemeen hebben. Maar wie de historie kent weet wel beter. Zo ontstond Phenix in 1925. De naam te danken aan een oude Egyptische mythische vogel die zich in het vuur gooide en vervolgens verjongd uit de as herrees. SV De Lutte ontstond dan in 1944 met de bijnaam de Blauwe krekels. Dus beide ontstaan uit diersoorten met een verhaal dat in de praktijk niet klopt. Nog nooit een dooie vogel zien herrijzen en nog nooit een blauwe krekel gezien. Nou ja, en dan het heden. Stralend weer, vol de zon op de dugout, waardoor een factor 25 niet had misstaan qua insmeren. Lekker die opwarming van de aarde. SV De Lutte begon scherp aan de wedstrijd. Al werd er niet veel gevoetbald in het eerste kwartier. Vele blessures maakten dat het spel regelmatig stil kwam te liggen. Maar werd er ook snel gescoord. Spits inspelen, kaatsen en openen op Sander en zijn perfecte voorzet werd binnengekopt door Stan. Ik denk dat dit zijn eerste kopgoal ooit moet zijn geweest. Daarna nog wat mooie kansen die helaas niet het doel troffen. Zonder namen te noemen miste iemand die in dit verslag al werd genoemd een grote kans, maar volgens eigen zeggen was het alsnog een moeilijke kans. De 2-0 kwam al wel snel op het bord. Jacco slalomde door de defensie en bediend Lucas op maat, zodat hij van dichtbij kon binnentikken. De 3-0 opnieuw een solo van Jacco, die nu ook de doelman passeert met een schitterende schijn/lichaamsbeweging. Vervolgens kwam Phenix nog met 10 te staan vanwege een rode kaart, zodat de zege al redelijk veilig leek bij de rust. Na de rust hetzelfde spelbeeld. SV De Lutte speelde vanuit een goede organisatie, lieten de bal het werk doen en de score verdubbelen. De 4-0 door Sander was leuk om te zien, net als de 5-0 (zijn 2e van de middag) van Jacco. Weet even niet meer hoe die ging, omdat de trainer er voor stond. De mooiste uiteindelijk door Lars, die eerst probeerde te scoren met een totaal mislukte stiftbal. Maar in de opvolgende corner met een schitterende ophaal scoorde. Van Basten tegen Den Bosch was er niets bij. Dit was al in de laatste minuut. Mooie overwinning, 2 dagen genieten, maar dan weer door, voorbereiden op Langeveen uit.

Fleringen 1 – SV De Lutte 1 0-1

Ik zeg nog tegen Tom dat het voordeel van de 5e klasse is dat we bij clubs komen, waar ik nog nooit ben geweest. Beetje Keuken Kampioen gevoel. Zo vandaag naar Fleringen. Nog nooit in het dorp zelf geweest en…..nu nog steeds niet. Blijkt dat het veld ver van het centrum afligt. Maar mooi complex, wat een fantastische grasmat, kunstgrasveld en beachvolleybalveld. Dan de wedstrijd. Tsja, wat zullen we daarvan zeggen. Er was veel strijd, dat is een kwaliteit, die beide teams blijken te hebben. Dus dat is mooi. De Lutte was voetbaltechnisch toch de betere. Daar waar wij veelal voetballend de aanval probeerden te zoeken, was Fleringen dreigender via de lange pass. De eerste kans in de wedstrijd voor ons. Aanval via Wes aan de rechterkant, pass voor de goal, Sander op de rand van de 16 meter draait handig weg van zijn tegenstander maar zijn schot gaat 1 meter 40 over de goal. Nog een kopkans uit een corner voor Stijn en wat halve mogelijkheden voor De Lutte. Daarentegen een tweetal mogelijkheden voor Fleringen, waarbij Tom goed handelend optreed. De ene keer met zijn been en het andere moment waarbij hij zelf vind dat het geen penalty was. Ook na 4 halve liters, dus dan klopt het. In de rust 2 omzettingen aan onze kant. Maar een sterk openend Fleringen. De eerste 10 minuten stonden we onder druk, maar tot echte kansen kwam het niet. Daarna kregen wij meer grip op de wedstrijd. En had je het gevoel dat de winst mogelijk moest zijn. Maar echt gevaarlijk werd het niet, eigenlijk tot aan de laatste 10 minuten. Daarin kregen we kansen via Jacco, uit de rebound met Lucas en een kans van dichtbij van Sander. Hij vond dat hij de bal wel goed inschoot, ook na 4 halve liters. Maar goede redding van de keeper van Fleringen zal maar zeggen. In de 88e minuut alsnog de winst. Corner of voorzet, weet ik eigenlijk niet meer, van Stan, waar Sander bij de 2e paal aanneemt en afrond. Alsnog de 0-1 en de volle driepunten. Al was het nog wel even billen knijpen tijdens een handsbal moment in onze eigen 16 meter. De scheidsrechter zag eerst een duwfout van Fleringen gelukkig. Na de wedstrijd blijken alle voetbal clichés waarheid. “Kon alle kanten op”, “wie het eerst scoort die wint”, maar de mooiste voetbal cliché kwam van Daniel, die Johan Cruijff citeerde: “elke wasbeer heeft een staart, maar niet elke staart heeft een wasbeer”. Zo is het maar net.

SV De Lutte 1 – TVV 1 1-2

Op televisie zien we de laatste weken allerlei orkanen, tornado’s en andere ellende. Maar hier in De Lutte kan het weer er ook iets van. Alsof na de droge zomer alle regen moest worden ingehaald juist op het moment dat de competitie van start ging. Donkere wolken boven De Stockakkers met de wijze les dat mijn coachjas niet waterdicht is. Tijdens de warming up al doorweekte armen. Tot zover de berichtgeving waarmee je niet veel kunt als lezer. Toch nog een 50 man op de tribune. Die zagen een sterker openend SV De Lutte. Het spel oogde verzorgd, ook al werden niet altijd de juiste keuzes gemaakt. Na ongeveer 10 minuten de eerste kans voor ons. Wes op rechts er langsheen, afgemeten voorzet op Sander, maar zijn inzet mist helaas het doel. Daarna alsnog wat mogelijkheden, maar de verdiende 1-0 valt pas in de 29e minuut. Eigenlijk zoals op getraind deze week, Jacco wint een duel op het middenveld, opent direct naar de zijkant, waar Sander aanneemt en de voorzet terugtrekt op de 16 meter, waar Jacco met een droge schuiver het net vind. Dit zou dan de bevrijding moeten zijn. TVV tot dusver niet gezien qua aanvallen. Kort voor tijd lopen we achteruit, lijkt de organisatie weg en heeft TVV ongeveer 3 minuten balbezit, waarbij ze met een soortgelijke goal als de onze scoren. Met een domper de kleedkamer in ieder geval. In de 2e helft eerst hetzelfde beeld. SV De Lutte meer in balbezit, proberen om verzorgd te spelen, maar 3 opgelegde kansen werden gemist. Cliches zoals de bal is rond, kan alle kanten op, het is 11 tegen 11 gaan dan gelden. Namelijk als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat. Vlak voor tijd een moment waarbij de verdediging niet goedstaat en een TVV aanvaller alleen op Tom af kan en met het nodige geluk de 1-2 op het bord zet. Eigenlijk het gevolg van een rommelige 2e helft van de 2e helft. De resterende minuten leveren niets meer op. Een slechte en zure start in de 5e klasse. Een domper voor de groep en staf en club. Rest niets anders dan de wonden likken en door naar volgende week, een lastige uitwedstrijd in en tegen Fleringen.

SV De Lutte 1 – Sp. Enschede 1 3-2 (OEFENWEDSTRIJD)

Voor Robin en mij een bijzondere wedstrijd tegen een club waar we beiden trainer zijn geweest. En het pijn doet om te zien dat Sportclub is af gegleden naar een 4e klasse zaterdag. Maar vanavond voor ons een prima tegenstander om tegen te oefenen. De lichtmasten hielden het gelukkig, waardoor er op deze heerlijke grasmat kon worden gevoetbald. Vanaf het begin een sterker SV De Lutte. Na 1 minuut al een verwoestend schot van Mart op de lat. Maar een minuut later scoorde hij alsnog vanuit een afvallende bal. Lekker begin zou je zeggen. Daarna prima veldspel van onze kant. Middenveld stond goed, verdedigers speelden goed in, we speelden met regelmaat tikki-takka voetbal. De grote rondo. Schoten tegen de lat of paal hielden Sportclub in de wedstrijd. De 2-0 viel overigens al vrij snel na de eerste goal. Ik dacht Lucas van dichtbij. Na de rust werd het wat rommeliger. Net als tijdens interlands veel positiewisselingen in het elftal door wissels. Laten we dat maar aanhouden als oorzaak. Maar alsnog kregen we grote kansen. Daar waren we niet scherp voor de goal om de wedstrijd in het slot te gooien. Dit leek alsnog te lukken, een vrije trap van Stan op de achterlijn, strak voor en Lars kan niet meer wegkomen, waardoor de bal tegen zijn hoofd aankomt. Eerste kopgoal ooit denk ik. Daarna gauw wisselen dacht Lars daarna. Hoogtepunt he. Dan de laatste 20 minuten een steeds slordiger De Lutte. En kwam Sportclub terug in de wedstrijd door 2 goals. De gelijkmaker hing niet in de lucht, zodat we tevreden kunnen terugkijken op een aantal aspecten van ons spel. Maar niet tevreden moeten zijn met het verval. Maar goed,, 3 wedstrijden in 6 dagen is ook veel. Maar een goede conditionele prikkel.

SV De Lutte 1- HVV Hengelo 1 0-2 (BEKERWEDSTRIJD)

Ja, lekker weertje op sportpark de Stockakker. Goede najaarszon, nog even genieten hiervan. En weer even terug in de realiteit. De overwinning op LSV was mooi, maar nu een bekerwedstrijd tegen een club uit een hogere klasse. HVV was in de eerste fase ook sterker en slimmer aan de bal. Gemiddelde leeftijd ook echt wel een stuk hoger als (of dan?) bij ons. Maar eigenlijk gaven we niet veel weg. En waren de kansen voor ons. Deze werden helaas gemist. Dat deed HVV niet met hun eerste kans. Pannaatje op de achterlijn bij onze captain en daarna eenvoudig binnengetikt. Dat is het verschil. Dat verschil werd in de 2e helft pijnlijker. We misten 2 opgelegde kansen op 1-1 en 2-1. Die valt dan niet. Maar blijven we het proberen. Na 20 minuten werd ons spel minder en kreeg HVV meer grip. Echter het centrale duo achterin gaf werkelijk niets weg. Martijn vandaag man of the match. In de laatste minuut gaat het alsnog mis. Als een slalom skiër soleert een speler van HVV door de defensie en laat Tom kansloos. Das Pokal aus betekent dat formeel. Geen trip naar De Kuip. Zo kunnen we ons richten op de competitie. Want aan elk nadeel zit een voordeel.

SV De Lutte 1 – LSV 1 4-1

Vanavond de thuiswedstrijd tegen LSV uit Lonneker. LSV promoveerde naar de 3e klasse afgelopen jaar. En hadden zich versterkt met nieuwe spelers. Bij voorbaat een interessante partij dus. Waar staan we ten opzichte van LSV in vergelijking met afgelopen jaar. (4-0 en 1-0 verlies) We verheugden ons op een wedstrijdje op normaal gras, het beste veld van Twente, maar de lichtmasten begaven het na enkele seconden alweer. Tsja, dan of in het donker voetballen of alsnog op het hoofdveld. Na overleg werd het alsnog het hoofdveld. Vanaf het begin kreeg de wedstrijd hetzelfde gezicht als tegen Avanti afgelopen zondag. LSV veelvuldig in balbezit. SV De Lutte compact verdedigend. Vooral de eerste 10 minuten was erg slordig van onze kant. Veel balverlies in de passing, niet nauwkeurig of veel te hoog aangespeeld. De counter kwam er nog niet echt uit. Maar verdedigend stond het wel. LSV komt alsnog op voorsprong via een penalty. Dan gaan je gedachten weer terug naar de wedstrijd Avanti. Zal toch niet? En nee, het zal toch niet. Kort na de 0-1 een aanval van ons, die afgeslagen leek te worden. Maar onze Wes geloofde er nog in, jaagd de verdediger in balbezit op, die begaat dan alsnog de overtreding, penalty voor ons. Deze benut koeltjes benut door Stan. Hoppatee, dat is weer een nieuw perspectief. Zo ontstond er nog een grappig moment, waaruit wij bijna op voorsprong komen. Een hoge bal wordt de keeper van LSV verkeerd beoordeeld. De bal stuit voor hem hoog over hem heen. Vlak voor de doellijn alsnog opgevangen. De VAR niet nodig. LSV heeft daarna nog het meeste balbezit, (34-76%) maar het tempo was te laag om ons nog te kunnen verrassen. En komen wij steeds beter in de wedstrijd. Dat geeft rust in de rust. Maar de rust was kort. na 7 minuten weer naar buiten, voor wat bleek later een dijk van een 2e helft. LSV optisch nog wel meer balbezit, maar SV De Lutte gevaarlijker. De 2-1 valt dan ook naar onze kant. Jacco passeert er een paar en krult de bal in de verre hoek, binnenkantje paal, keeper kansloos. En dan de volgende aanval, 1 om in te lijsten. Ik neem u mee in het proces om te visualiseren wat er gebeuren. Wes rond de middellijn aan de bal, opent over de hele naar ik dacht Jacco, deze speelt de omkomende back Bart in, die verder opstoomt en een perfecte voorzet geeft, die Lucas vallend binnenkopt. Veel mooier gaat het niet. Maar het kan nog mooier. Aanval op de andere back, Niels, die de bal bij Sander op een presenteerblaadje legt voor de 4-1. Verdiende overwinning, helaas als minpunt een hoofdwond voor onze Sam, die net 125 seconden in het veld stond. Sam, veel sterke met her herstel! Al met al hebben we laten zien wat we kunnen, moet vertrouwen geven richting de komende weken.
Avanti Wilskracht 1 – SV De Lutte 1 5-0 (BEKERWEDSTRIJD)

Vandaag de eerste bekerwedstrijd op het programma. Omdat we in pot 4 zaten wisten we dat we geen gemakkelijke loting zouden krijgen. Avanti W, top 3 uit de 3e klasse en dan ook nog eens in een uitduel, niet gemakkelijk. Voor de wedstrijd werden we al achterstand gezet. De warming up doen op een perfecte kunstgrasmat en daarna verbannen naar een hard en oud kunstgrasveld. Deze switch was zeker in ons nadeel. Avanti was vanaf de eerste minuut de baas op het veld. Zij speelden een 3:5:2 systeem, met veel positiewisselingen. Maar wij stonden goed. We hielden goed de zones, communicatie was goed, zodat Avanti ook niet echt gevaarlijk werd. Na 20 minuten merkte je dat het tempo bij Avanti omlaag ging en wij kwamen wat meer op hun helft. Meestal met een counter. Maar onze aanvallers bleken minder snel/sterk dan die van Avanti. Tot echte kansen kwam het niet. Op dat moment is er toch een hoop dat Avanti een tempo lager gaat spelen, maar dan valt alsnog de 1-0 helaas. Dat is toch even een tikkie. Waarvan we in de rust ook niet echt herstelden. Wij gaven meer ruimte weg, linies verder uit elkaar en de communicatie valt weg. En Avanti maar driehoekjes maken. En scoren. Ze lopen gaandeweg de 2e helft uit naar 5-0. Die uitslag had hoger kunnen uitvallen, maar Daan hield er nog redelijk wat ballen uit nog. Nou ja, douchen en naar huis. Illusie armer, wel wedstrijdconditie opgedaan. Ook weer winst.

SV De Lutte 1 – Haaksbergen 1 2-2 (OEFENWEDSTRIJD)

Afgelopen dinsdag de eerste oefenwedstrijd voor het nieuwe seizoen. Ook wel weer lekker om terug te zijn. De geur van het gras weer ruiken, in ons geval de geur van bandenkorrels dan, maar ja, heerlijk voetbalweertje, graad of 21 en redelijk wat publiek die SV De Lutte verkozen boven de championsleaque wedstrijd Dinamo Kiev-Ajax. De thuisblijvers kregen ongelijk. Vanaf de aftrap een sterker De Lutte. Dat via combinatievoetbal met regelmaat op de vijandelijke helft verscheen. Tot echte kansen kwam het niet, helaas wel aan de overkant. In de omschakeling gaven we een tegendoelpunt weg. Haaksbergen scoorde met een droge schuiver in de uiterste hoek. Korte tijd daarna een 2e aanval van Haaksbergen en een 2e goal via een terechte gegeven penalty. Toch wel een domper om zo te beginnen. Maar alsnog kwamen we tot kansen. Wes en Mart kwamen tot doelrijpe kansen, maar schoten voorlangs. Het geluk dan even niet aan onze zijde. In de rust een 5 of 6 tal wissels. Doet er even niet toe. Veel. We kunnen niet zeggen dat de wissels niets hebben gedaan, want 3 minuten na de rust was het al gelijk. Allereerst Lucas met een “Van Hanegem” achtige bal, buitenkant voet zo langs de keeper. Daarna een assist van diezelfde Lucas op de instormende Wes, die koelbloedig kon afronden. Nog een Neymar actie van Sander aan de linkerkant. Dan ga je er even lekker voor zitten. Lichtmastje aan en een wedstrijd die ineens alle kanten op kon. Zo was Daan erg belangrijk met 2 knappe reddingen op 100% mogelijkheden voor Haaksbergen. Maar zo ontstonden er ook kansen voor ons om op voorsprong te komen. Dan moeten we eigenlijk daar nog scherper zijn. De wedstrijd killen als de mogelijkheden er zijn. Het laatste kwartier was meer voor conditiedoeleinden. Beide ploegen werden slordiger, de ruimtes werden groter en was het wachten op het laatste fluitsignaal. Dan spreken we van een nuttige wedstrijd in aanloop naar de eerste bekerwedstrijd komende zondag uit tegen Avanti. De eerste stap richting De Kuip.