Jongens O-19 1 (A1 Elftal)

sv-de-lutte-a1

Bovenste rij:
Lars Roord (leider/vlagger), Stijn Nijhuis, Jurre Siemerink, Casper Olde Rikkert, Leo Koertshuis (sponsor), Ben Olde Rikkert (sponsor), Martijn Punt, Stijn Koertshuis, Rens Nijhuis, Tonny Punt (leider), Martin de Jong (hoofdtrainer), Richard Koertshuis (leider)

Onderste rij:
Jeffrey van der Woning, Nick Veldhuis, Sam Gelink, Jord Engelbertink, Kay ter Brake, Luuk Bulter, Mart Koertshuis, Ruud Weda, Wes Roord

 

AJC-SV De Lutte 0-1 (06-05-2017)

Vandaag de lastige uitwedstrijd in Losser tegen een AJC in vorm de laatste weken. Het werd vooral een spannende wedstrijd, waarin AJC het eerste kwartier het meeste balbezit had. Maar geen kansen verder, omdat het achterin net als afgelopen week erg goed stond. Daarna kregen we wat meer grip op de wedstrijd, kregen we via Stijn N. een mooie kans op de 0-1. Die viel wat later alsnog. Een paar mooie driehoekjes, opening andere kant naar Ruud, die met een Frank de Boer bal (op Dennis Bergkamp tegen Argentinie) de diepgaande Mart vrij speelde, die vervolgens met een volley de voorsprong op het bord zette. Tevens ook de ruststand. In de rust de nadruk op het houden van de 0. En krijgen we in de 2e helft toch zeker 3 mooie kansen op de 0-2. Maar het mocht niet zo zijn. De wedstrijd werd zo hier en daar wat harder, maar prima. AJC krijgt 2 kansen, waarvan er 1 vanuit een fantastische vrije trap wordt gepareerd door Rens. Die later nog eens handeld moet optreden op een inzet van AJC. Daarna een rode kaart voor Jord, dus met 10 man verder. Inclusief 10 minuten blessuretijd nog 20 lastige minuten, waarin verdedigen de enige optie was. En hopen op een counter. Opluchting na het laatste fluitsignaal. Al snel dringen de eerste geluiden door vanuit Deurningen, waar DSVD om 16.00 uur was begonnen met een wedstrijd tegen UD. 0-1 daar. Spanning neemt dan toe. Helemaal als we horen dat het daar 0-2 is geworden. In de kantine dan verder luisteren. Na de 2-2 zakt de moed even weg, maar de tijd tikt door, geen veranderingen bij DSVD in de score. (UD bedankt voor de sportieve reactie en inzet)En dan het feest dat los barst. Kampioen 2016-2017!!! We hebben er hard voor gewerkt, vaak prima wedstrijden gespeeld. Jongens, gefeliciteerd!! Volgende week receptie om 20.00 uur.

SV De Lutte-Oldenzaal 3-0 (29 april 2017)

Na een paar weken geen wedstrijden, dan eindelijk de start van de laatste reeks van 3 finales. Vandaag de eerste tegen VV Oldenzaal. Vanaf de aftrap een beter en geconcentreerd spelend SV De Lutte. Op een paar misverstanden en kansjes voor Oldenzaal speelde met name de defensie, aangevoerd door Rens een erg goede wedstrijd. Niets weggeven en de nul houden. De opbouw naar het middenveld ging prima en kwamen we steeds meer in ons vertrouwde spel. Oldenzaal moest verder terug en wij hielden geduld, bleven nauwkeuring op het middenveld. De 1-0 viel uit een corner van Nick. Martijn kopte de bal nauwkeurig tegen zijn schouder, waardoor de keeper kansloos was. Dit gaf aanleiding tot enkele tegeltjes uitspraken van Jeffrey op de bank haha.

Ook na de 1-0 bleven we de betere ploeg. In de 36e minuut een soort flipperkast situatie. Mart met vlammend schot (in zijn gedachte ten minste) richting de goal, via verschillende benen viel de bal voor de voeten van Casper, die vervolgens binnenkant voetje beheertst binnenschiet. Volgens mij in de wedstrijdbespreking al voorbesproken zo. Zodoende lekker met 2-0 de rust in. Na de rust verzuimen we op verder afstand te nemen. Oldenzaal probeerde het wel, maar was machteloos. We kwamen helaas niet verder dan 3-0. Overigens een heerlijke goal van Luuk, die de bal werkelijk door het net wilde schieten, zo hard was die wel. We zagen nog een prachtige steekpass van Sam Iniesta. Van linksachter een fantastische passing op de rechtsbuiten, zo alleen voor de keeper gezet. Zo zie je ze niet vaak. Jeffrey nog een panna, maar verder was het dat wel. We kunnen het dan lang hebben over de gemiste kansen, maar we kunnen het ook hebben over het feit dat we gewoon weer 3 punten hebben. Uiteindelijk gaat het daarom. Volgende week uit naar AJC. Dat is voorlopig het enige dat telt.

Quick’20-SV De Lutte 2-1

Als je uit moet naar Quick, dan weet je vooraf wat je te wachten staat. Een warming up op een ruimte van 20 bij 10 samen met nog 36 andere teams. En je speelt altijd tegen 12 man, omdat de vader van een speler fluit. Dat gaat niet altijd eerlijk zeg maar. Maar ja, als je met 1 vinger wijst naar een ander, dan wijzen 4 vingers naar jezelf. Vaak wordt er in onze wedstrijden al snel gescoord. Zo ook nu, maar dan aan de andere kant. Door diverse misverstanden tussen spelers uit diverse linies kon een speler van Quick zo doorlopen naar onze keeper, Daan vandaag, zodat we na 2 minuten op 1-0 achter stonden. Tijd genoeg denk je dan. Quick speelden vervolgens met een 1:8:1 formatie. We hadden veel balbezit, maar futloos in de eindfase. Vele (schiet)kansen werden knullig gemist. Maakte niet uit hoe. Van dichtbij, alleen voor de keeper, niets lukte. Of de schoten waren te zacht of ze gingen ver over. In de rust een keer niet naar de kleedkamer. Afronden op doel gedaan. Je probeert wat natuurlijk. In de 2e helft hetzelfde beeld. Aanval op aanval. Verschil met de eerste helft was alleen dat er nu fanatisme was. De wil dat het alsnog gaat lukken. Met name Wes werd met regelmatig in de kleine ruimtes weg gestuurd. Ook nu weer kans op kans. Maar ook als je in de 16 meter finaal onderuit wordt geschopt, dan zegt papa speler Quick dat er niets aan de hand is. Toch valt de gelijkmaker alsnog. Kay zegt dat het zijn assist was, waardoor Wes kon scoren. Ook daarna weer een aanvalsgolf op het doel van Quick. Maar dan valt hij aan de andere kant. Papa speler Quick stond op 1 lijn (NOT!!) met onze defensie en laat Richard, die vlagt voor buitenspel staan. 2-1 achter. Quick wisselde daarna nog 25 keer om te vertragen. Maar goed recht om dat te doen. Quick hield stand. En wij druipen af. Ik denk de meest teleurstellende voetbaldag in mijn 18 jarige carriere. Dan is er s’avonds een teamfeest. Pff, na flesje 4 kwam er voor het eerst een glimlach, daarna werd het toch nog leuk. Richard ontdekt andere competenties/vaardigheden. Blijkt dat hij goed kan bierpongen. Net de finale verloren tegen Jeff en Nick. Mijn enige winst was op het dartbord. Dubbel 7 en dubbel 15 uitgegooid. Toen naar huis, maar vanochtend blijkt de kater nog niet helemaal weg. Slecht geslapen. Ongeloof nog. Maar maandag gewoon weer door. Met de hoop dat dit een harde les is geweest. We moeten nog een aantal weken vol aan de bak, eerst op het trainingsveld, daarna in de wedstrijden. Want daar worden de prijzen straks verdeeld. Nog 3 finales.

ATC-SV De Lutte 0-2 (25 maart 2017)

Eerder dit seizoen verspeelden we de eerste punten tegen ATC. Vandaag daarom zorgen dat ons dit niet nog eens zou overkomen. Het begin was al lekker. Geen kleedkamer tot de beschikking. Daarna naar het kunstgrasveld. Dat hadden ze net kort gemaaid. Het was eigen een betonvloer met dunne groene sprietjes en een hoop korreltjes. Voor de verandering waren deze korrels licht bruin. Volgens Casper kon je deze wel eten.

Dan de wedstrijd. Eerste 5 minuten was nog wel prima. Veel balbezit. Daarna een fase waarin we slordig voetbalden. En niet iets konden bedenken. In die fase werd ATC toch 3 keer gevaarlijk vanuit counters. Na een half uur werd ons spel rustiger. ATC zakte telkens ver in. Hielden de linies dichtbij elkaar, vaak met 11 man ver op eigen helft. De opbouw lieten ze ons doen. Via de backs probeerden we gevaarlijk te worden. Maar op dit veld was dat sowieso al lastig. Een 0-0 ruststand leek logisch, maar in de 43e minuut scoorde Wes. Hij zette goed druk, waarna hij kon scoren. In de rust wat omzettingen gedaan. Met name voorin konden we tot dan geen potten breken. Met Luuk voorin ontstond er creativiteit. Vlak na de rust resulteerde dit al in de 0-2. Martijn met een mooie crosspass op Luuk, die speelt zijn man uit en legt zijwaarts af op Casper, die een meter vanaf de doellijn beheerst binnentikt.(smiley)

De verdere 2e helft kunnen we kort over zijn. We hadden ongeveer 110% balbezit. Er onstonden vele driehoekjes, 1x raken, eigenlijk gewoon leuk om te zien. ATC moest er maar achteraan lopen. Dat frustreert ook overigens. Maar de dominatie resulteerde niet in meer doelpunten helaas. Een aantal kansen werden niet benut. Wat verder opviel: Ruud heeft als aanvallende back ongeveer 20 kilometer gelopen. Jord speelde een goede partij op het middenveld. Goed om dat ook te zien na zijn blessure. Wat verder opviel de tranen bij moeder Nijhuis, die opmerkte dat zij voor het laatst mee zou rijden met Rens. Straks senioren. En zo is het wel. Dank aan alle ouders voor al die jaren meerijden! Wat ook opviel is dat de jongens eigenlijk meer geintersseerd waren in meisjes hockey. Werd naast ons gespeeld. En dat ze bij ATC koude/bevroren braadworsten verkopen. En zo kwam ook aan dit verhaal een einde. Volgende week vrij. Daarna uit naar Quick.

 

SV De Lutte-SDC 4-3 (18 maart 2017)

Op een regenachtige herfstdag, vandaag dan de wedstrijd tegen SDC uit Denekamp. Het begin was nog hoopgevend. Opnieuw een snelle openingsgoal. Al in de 4e minuut de 1-0 doordat Jeffrey een vrije trap van Luuk binnen kan tikken. Daarna nog wat mogelijkheden op een 2e treffer, maar die dan niet. Ons spel werd met de minuut slechter. De stemming in het veld ook. Er was sprake van een domino effect. Maakt niet uit waar het begint, alles dondert om. De aanvallers konden geen bal vasthouden, ons middenveld was onwennig, helemaal na het wegvallen vann Luuk. (Stijn K. was hier al weg) En in het centrum achterin werd steeds vaker de lange bal gehanteerd. SDC profiteerde door 2x te scoren. Na 24 minuten 1-2. En ik moet zeggen verdiend. SDC speelde sterk en met een wil om de willen. Zij vochten voor elk duel en waren gewoon overal een stukje sneller bij. Toch komen we kort na de achterstand weer op gelijke hoogte. Luuk werd na een knappe actie hard omver geduwd binnen de 16 meter (waarna blessure) en Mart schoor de penalty binnen. het was zwoegen na de rust toe en hopen dat we even de tijd zouden krijgen om de knoppen weer om te zetten. Als je dan al snel in de 2e helft op 3-2 voorkomt, door een goal van Nick, hoop je dat je daarna beter gaat spelen en de zaak naar je hand kan zetten. Maar dit gebeurde niet. SDC bleef ervoor gaan. En bij ons bleef het rommelig en gehaast. Al had ik niet het idee dat we in de problemen kwamen. Maar dat kwamen we wel door eigen toedoen. Een communicatiefout achterin maakte dat SDC simpel de gelijkmaker binnen kon tikken. Met nog 10 minuten te gaan, leek het er niet meer op dat we ons nog 1x konden oprichten. Eigenlijk was SDC sterker in de eindfase. Achterin toch maar 1 op 1 gaan spelen. Maar het wonder van De Lutte kwam alsnog. In de 92e minuut een fout van een SDC verdediger, Wes ontfutselt hem de bal en kan alleen door op de keeper. En schuift dan ook nog beheerst in de linkerhoek. Mooi dat het hele team dat het feestje viert. Ook dit soort wedstrijden horen in een seizoen. Ongrijpbaar het waarom. Het is zo. Wel van leren richting volgende week. Dan spelen we uit tegen ATC in Hengelo. Nog 5 finales.

 

SV De Lutte-Saasveldia 4-0 (15 maart 2017)

Een lichtwedstrijd, lekker voorjaarsweertje, alle ingredienten voor een leuke avond aanwezig. Zoals wel vaker een wat rommelig eerste kwartier. Maar ook zoals wel vaker een snelle openingsgoal. Na 1 minuut en 30 seconden, een “hoog” doordekkende Ruud, terugspeelbal op de keeper, waarna Casper ook direct doorjaagd en hierdoor de 1-0 op het scorebord kon zetten. Na het eerste kwartiertje ging het beter lopen. De opbouw van achteruit naar het middenveld verliep goed, veel beweging over het veld. In de 17e minuut opent Luuk op de opkomende Sam. Zijn voorzet wordt door Casper afgerond. Tot aan de rust een overwicht, maar geen echte kansen meer. In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. Al was het ook in het eerste kwartier na de rust niet echt goed. Saasveldia krijgt het steeds moeilijker. Wij krijgen dan steeds meer ruimte. De 3-0 hing in de lucht en viel er in de 68e minuut uit. Door goed doorzetten van Stijn K. in de 16 meter komt de bal bij Casper, die zeer beheerst kan afronden. Nummer 3 van de avond. Lekker voor een spits! Vlak voor tijd dan de einstand op het bord. Kay scoort op aangeven van Nick de 4-0 in de 86e minuut. Eigenlijk moeten we daarna nog 3 keer scoren. Maar open kansen worden niet meer benut. Jammer, een mooie kans op een beter doelsaldo gemist. Maar wel weer een “clean Sheet” achterin. De 8e van dit seizoen, inclusief oefen en beker. Hier ligt de basis voor een goed resultaat. Zaterdag thuis tegen SDC, eigen stadion weer.

 

SV De Lutte-Berghuizen 2-1 (4 maart 2017)

Na de carnaval waarin er wat minder is getraind en iets meer werd werd gedronken, is het toch even afwachten hoe we de draad weer zouden oppakken. Het eerste kwartier was rommelig van beide kanten. Geen lijn, veel duels. Maar ook wat kansen voor Berghuizen door foutjes achterin. In die fase kon Rens 2x goed handelend optreden. Toch kwamen we op 1-0. In de 8e minuut een corner van Luuk, de keeper van Berghuizen liep er onderdoor, waarna Casper voorbij de 2e paal beheerst kon inkoppen. Na 15 minuten lukte het ons om weer lekker te voetballen. Het combinatievoetbal wat we graag willen spelen kwam er uit. Afgesproken loopacties kwamen er met name op links uit. Omdat dit forum blijkbaar ook door tegenstanders wordt gelezen, kunnen we hier niets over roepen natuurlijk. In de 28e minuut dan een heerlijke solo van Luuk, inclusief panna in de 16 meter, kan opnieuw Casper in een moeilijke hoek de 2-0 binnenschieten. Wel lekker om zo de rust in te gaan. In de 2e helft helaas weer een slecht eerste kwartier. Maar anders dan in de 1e helft konden we het nu niet draaien naar goed voetbal. Ondanks dat de ruimtes groter werden werd het toch meer een beetje hotseknots voetbal. Waarin wij wel de iets betere ploeg waren, maar Berghuizen met opportunistisch voetbal ook gewoon prima meedeed. Over en weer nauwelijks kansen. De tegengoal viel uit het niets. Afstandschot, laat maar zeggen wel houdbaar. Dan is het in de laatste minuten toch even uitkijken, maar echt in gevaar kwam de overwinning ook niet meer. 3 Punten, meer ook niet. Ook mindere wedstrijden moet je winnen. Volgende week opnieuw thuis tegen Saasveldia.

 

UD W-SV De Lutte 1-1 (18 februari 2017)

DTC-SV De Lutte 0-2 (4 februari 2017)

Meestal spelen we in de 2e klasse met clubscheidsrechters. Maar vandaag had de KNVB een echte scheidsrechter aangesteld. En dit keer niet 1, maar 2 scheidsrechters. Dus of het was een beladen wedstrijd of een fout bij de KNVB. Beide mannen besloten daarom om beiden een helft te fluiten. Dan de wedstrijd. Tsja, vooraf al bedacht dat het een lastige eerste helft zou worden. Op een hobbel/drassig grasveld was DTC in het voordeel. Zij spelen werkvoetbal, sterk in de duels en veelal de lange bal. Toch waren de eerste kansen voor ons. Casper miste oog in oog met de keeper. Luuk schoot een corner op de lat en Jord werd in een kansrijke positie uit de wedstrijd geschopt. Iedereen, maar ook de neutrale scheidsrechter aan de kant, oordeelde zuiver penalty. Maar ja, die kregen we niet. Na het eerste kwartier werd ons spel minder en minder. DTC kreeg mogelijkheden. Meestal ingeleid door individuele fouten bij ons. De rest van de eerste helft werd het regelrechte kick and rush voetbal. Een flipperkast was er niks bij. Maar zelf vond ik dat minder erg. Al voor de wedstrijd voorspelt dat dit zou gebeuren. Dan is de 0 houden belangrijk. In de 2e helft zouden de linies groter worden en zou DTC het conditioneel moeilijker krijgen. Mooi dat dit dan ook zo gebeurd. Vanaf het eerste moment in de 2e helft kwamen we meer en steeds beter in de wedstrijd. Er was diepgang op het middenveld, voorin was er meer scherpte en de verdediging straalde rust en degelijkheid uit. Na 3 kansen in het eerste kwartier, dan eindelijk de verlossende goal. Casper komt via rechts richting de goal, zijn voorzet kon door een DTC medewerker worden afgerond. Eigen doelpunt, maar wel onder volledige druk. Hij kon ook lastig anders. Daarna een mooi moment voor Kay. Onderschept de bal op eigen helft, passeert een aantal speler, een/tweetje met Casper en op snelheid door hun defensie, langs de keeper, kop koffie zetten en scoren. Ons veldspel bleef goed in de 2e helft. Een minuut voor tijd een wissel voor de goed spelende Luuk die onder aplaus het veld kon verlaten. Complimenten voor het hele team. Ook deze wedstrijden moet je winnen. We zijn het gevecht aangegaan en uiteindelijk een belangrijjke stap kunnen zetten. Belangrijk dat we wederom in staat zijn gebleken om de 0 te houden. (4x op rij) Even genieten mag, maar daarna weer door naar volgende week. Dan wacht Berghuizen thuis in eigen stadion.

 

 

SV De Lutte -UD W 5-0 oefenwedstrijd 28 januari 2017

De bal rolt weer gelukkig. Wie was wezen kijken waande zich in Oostenrijk. Grote sneeuwbergen aan de zijkant van het veld. Sneeuw hoort normaal wit te zijn, maar hier in De Lutte is de sneeuw zwart. Door alle rubberkorreltjes, lekker gecentreerd, dus dan zal het ook wel gevaarlijker zijn voor onze gezondheid.

We zouden tegen Luctor et Emergo spelen, echter zij hadden 2 wedstrijden tegelijkertijd gepland. Gelukkig werd UD bereid gevonden om te voetballen. Ein auftakt nach mass, zeggen ze in Duitsland. Al in de eerste minuut werd Casper de diepte ingestuurd. Zijn voorzet bood Jord een niet te missen kans. De eerste goal in 2017 en dat al zo snel. Kort daarna kregen we nog een aantal grote kansen. Hier sprongen we helaas niet goed mee om. Dit moet beter, maar dat geeft dan ook weer een doel om aan te werken. UD kon in de eerste helft geen vuist maken verder. Wij voetbalden in een laag tempo, hadden wel meer balbezit, maar goed werd het niet meer in de 1e helft. In de rust hier de nodig aandacht aan gegeven. De 2e helft was een stuk beter. Via soms goed combinatiespel werden we steeds vaker gevaarlijk. De 2-0 kon dan ook niet uitblijven. Casper tikt een voorzet van rechts van dichtbij binnen. Dan een moment of fame voor onze Ruud. Hij komt vanaf de rechterkant de 16 meter in en scoort met een droge knal de 3-0. Duel beslist natuurlijk. De ruimtes werden groter en groter. Hier konden we dan goed doorheen voetballen. Via de defensieve centrale middenvelder, door naar voren. Luuk had een aantal mooie acties. Na een slalom door de UD defensie, werd hij in de 16 neergeschopt, penalty. Deze werd door Stijn K. beheerst binnengeschoten. De laatste goal kwam op naam van Kay. Hij had al eerder een schietkans, maar nu kopte hij een afgemeten voorzet bikkelhard binnen. Mooi dat 3 verdedigers hebben gescoord overigens. En Rens, die hield voor de 3e keer de nul!!

Volgende week begint de competitie weer. Gelijk een belangrijk duel in Lattrop tegen DTC. Indien het veld het toelaat overigens.

*** HERBSTMEISTER ***

SV De Lutte – DSVD 2 – 0
(10 december 2016)

Na een mooie uitslag tegen DTC, nu dan de onvervalste topper tegen DSVD op het programma. Ik had eigenlijk iets meer supporters verwacht, maar goed, het was ook koud. Deze week met de hele groep samen met het 1e getraind.  Om de jongens te laten wennen aan een hoger niveau. Zodat we dat op de zaterdag kunnen gebruiken. DSVD bleek tijdens de warming up een groot en fysiek sterke tegenstander. Volgens mij schrijf ik dat iedere week haha. Maar voetbal speel je nog steeds met een bal, waarbij denken en techniek ook belangrijk zijn. Al snel bleek dat DSVD hun opstelling had aangepast naar een 1:4:4:2 systeem. Hierdoor hadden we een overtal achterin en een ondertal op het middenveld. De overweging is dan om door te schuiven, maar zag niet die noodzaak. Doordat DSVD niet echt diepgaande middenvelders had en wij alsnog de baas waren op het middenveld, maakte de keuze om het eigen systeem te blijven spelen logisch. (voor mij) Niet alles op de kop gooien direct met de kans op chaos.

DSVD sloeg regelmatig het middenveld over. Maar achterin stonden we prima en gaven nauwelijks kansen weg. Jord werd helaas al vroeg uit de wedstrijd geschopt door een onbenullige actie van een middenvelder. Mart werd nog een keer doormidden gezaagd. Een beetje dat werk. Maar voetballend lieten wij af en toe leuke driehoekjes of vierkantjes zien. Alleen zochten we te snel de diepte, vaak met kansloze ballen. Hier moeten we nog meer “doorvoetballen”. 10 Minuten voor de rust was het schrikken, omdat Rens geblesseerd moest uitvallen na een botsing met een spits. Dat heb je dan ook nog in zo’n wedstrijd. Casper, onze spits, dan in de goal en Daan Bosch (B keeper) snel naar huis voor zijn spullen om vanaf de rust het over te nemen. Casper kreeg uiteindelijk alleen maar terugspeelballen of slappe ballen van 50 meter te verwerken, dus de nul gehouden.

Daan bewees in de 2e helft gelijk een goede keeper te zijn met een goede reflex op de enige kans van DSVD. Met fantastische uittrappen wist hij ook het spel goed te verplaatsen. De 2e helft was eigenlijk voor ons. We werden wat vaker gevaarlijk, kregen ook wat kansen. Waarbij Casper uiteindelijk met 2 doelpunten de  matchwinner werd. Mooi voor hem na wat moeilijke weken na een lange blessure. Maar wat de hele wedstrijd opviel was, dat wij de “echte wil” hadden om ten koste van alles te willen winnen. Het team straalde uit dat het wilde winnen. Elk duel ingaan met volle overtuiging. Ik denk dat deze teamprestatie een overwinning was van het hele collectief inclusief begeleiding.

Nu inderdaad herfstmeister. Op naar de 2e seizoenshelft. Er valt veel te winnen, maar ook veel te verliezen. Nu even tot rust komen en in januari weer opbouwen via wedstrijden tegen 1e klassers. Op 4 februari gaat het dan weer verder, uit tegen DTC. Een sleutelwedstijds in het seizoen zou ik zeggen.

 

 

Stand per 10 december 2016
stand-per-10-december-2016

 

 

 

 

 

 

 

 

SV De Lutte – DTC’07  5-0
(3 december 2016)

Na een goede trainingsweek, waarin we aandacht hadden besteed aan de speelwijze van DTC, moest het dan in de praktijk gebeuren, tegen de nummer 3 van de competitie. Op een mooie eerste winterweekend bleken we in de eerste fase aan elkaar gewaagd. Beide partijen kregen niet veel kansen, zo links en rechts wat mogelijkheden. Maar wel werd al snel duidelijk dat wij technisch vaardiger waren dan DTC. Twee spelsystemen tegenover elkaar. In de 28e minuut een pass van Nick op Mart, die de bal vanuit een volley uit de lucht plukte en met een volley de bal over de keeper tegen het netje aan kon werken. Fantastisch mooie goal, op een lekker moment. Het beeld van de wedstrijd veranderde daardoor niet. DTC wist echter geen kansen te creeeren. En wij komen op 2-0 door een mooie pass van Stijn K., precies op maat op Wes die met het hoofd wist te scoren. Binnen 6 minuten lekker op afstand gekomen. Nog eens 6 minuten later de beslissing, doordat Luuk een assist van Wes wist af te maken. 3-0 Met de rust is dan een heerlijk gevoel. En erg effectief vandaag. Ook wel eens lekker.

In de rust met name aangegeven dat we het eerste kwartier de focus op de 0 moesten houden. Zodat DTC niet meer terug zou komen in de wedstrijd. In de eerste fase speelden we dan ook nog in ondertal door een tijdstraf aan onze kant. Maar in die 10 minuten waren wij eigenlijk het meest gevaarlijk via een schot van Jord. Achterin stonden Kay, Jurre, Sam en Ruud hun mannetje. Er kwam geen muisje tussendoor. En dan wat er door kwam was voor een attent meespelende Rens. Na de tijdstraf konden we de wedstrijd verder uitspelen. het combinatiespel liep regelmatig lekker. Het was wachten op de 4e goal, die uiteindenlijk viel, door wederom Luuk, vanuit een assist van Nick. Daarna het debuut van Lars Getkate in de A1 (eigenlijk C speler nog). Samen  met Wouter vormde hij een 2 mans aanval met Luuk daar kort achter. Het leverde nog wat kansen op, maar in de 88e minuut een assist van Lars op Luuk, die zijn 3e goal in het dak van het doel roste. En zo kunnen we met een goed gevoel naar de topper van volgende  week tegen medekoploper DSVD. Compliment aan het hele team! Maar ook aan de spelers van DTC, het was een erg sportieve wedstrijd onderling. Daar zouden sommige volwassenen een voorbeeld aan kunnen geven. Komt volgende week in grote getalen naar het sportpark. Ook spelers vanuit de senioren, jeugd, ouders, familie, vrienden etc., aarzel niet en kom eens een lekker wedstrijdje kijken.

 

VV Oldenzaal – SV De Lutte   (1-4)
(26 november 2016)

Vandaag de uitwedstrijd in en tegen Oldenzaal. Het was koud en vooral erg mistig. Met name in de eerste helft hadden we op de bank geen idee wat zich aan de andere kant afspeelde. Er waren gewoon momenten in de wedstrijd dat ik niet wist waar de bal was. Orienteren op waar er beweging was of het geluid van een bal waar tegenaan werd geschopt. Ook geen idee hoe Stijn N en Nick het hebben gedaan in de eerste helft haha. Nou ja, de start was goed. Al in de 2e minuut een mooie passing van Luuk op Jord, die in korte hoek wist te scoren. Daarna bleven wij de betere ploeg. Maar kreeg ook Oldenzaal wat kansen. Dat moet er nog uit eigenlijk. Uit 1 van deze kansen wist Oldenzaal te scoren. Misverstand achterin, maar wel gelijk fataal. Oldenzaal kreeg daarna nog een grote kans op de 2-1, maar Rens kon dit met een mooie save verhinderen. Daarna bleven we het proberen. Maar vaak was de inspeelpass niet zuiver, waardoor we op de helft van de tegenstander teveel balverlies hadden. Ergens in de mist aan de andere kant werd Nick hard onderuit geschopt. Direct rood, dus daarna ook nog eens verder in overtal. Oldenzaal ging 1:3:2:3 spelen. In de rust besproken dat we hierdoor veel ruimte zouden krijgen op het middenveld. De kunst is dan geduldig te blijven en goed positiespel te spelen. In de 2e helft veel balbezit. In de eerste fase van de 2e helft speelden we prima voetbal. Waar we in Saasveldia veelal breedtespel lieten zien in overtal, speelden we nu meer dieptespel. Nadat een glaszuivere penalty niet werd gegeven, nog een bal op de lat werd geschoten, valt in de 60e minuut toch de verlossende 1-2. Jord bediend Luuk, die 1;1 met de keeper blijft kijken en beheerst afrond. Kort daarna opnieuw Luuk met een assist. Vanaf de achterlijn een harde voorzet voorlangs, waar Stijn K. tegenaan kon lopen. Casper scoort vervolgens de 1-4 en was de wedstrijd beslist. De laatste 20 minuten daalde ons spel naar hetzelfde niveau als de temperatuur. Hier verzuimen we het met grotere cijfers af te maken. Wat weer maakt dat we 6 doelpunten achterstaan op DSVD. Het kon maar eens belangrijk worden, het doelsaldo. De komende week thuis in eigen stadion tegen DTC, de nummer 3 van de competitie. En moeten we ons voorbereiden deze week op een fysiek sterke tegenstander.

 

SV De Lutte – Avanti W.(1e klasse)  5-4
(21 november 2016)

Op maandag de 21e een oefenwedstrijd tegen 1e klasser Avanti uit Glanerbrug. Een mooie testcase voor hoe we er voor staan. Avanti was vanaf het begin de betere ploeg. Veel positiewisselingen, snelheid en technisch vaardige spelers. Het is even een niveau hoger en dat betekent schakelen in denken en handelen. Toch hielden we redelijk stand in de eerste helft. We kwamen weliswaar met 0-2 achter, maar we bleven wel de dingen doen, die we normaal ook doen. Het resulteerde in een aantal aardige aanvallen. Vlak voor de rust een mooie actie van Luuk, die door de defensie slalomde en beheerst de 1-2 binnenschoot. Dan ga je toch aardig de rust in. In de rust nog eens het zone verdededigen uitgelegd met de opdracht om het nu ook te doen. Avanti had in de eerste 20 minuten veelvuldig de bal, maar omdat wij goed stonden werden ze niet meer gevaarlijk. We dwongen naar breedtespel. Daardoor wordt de wedstrijd neutraal, gaan zij wat zeuren, motivatie wordt minder en op dat moment sloegen wij toe. Nick met een geweldige goal vanaf de zijkant voor de gelijkmaker. Wes met klassieke kopgoal met de rug voor de voorsprong. Nick scoorde zijn 2e en ook Luuk maakte een onmogelijke goal met zijn rechterbeen. Tsja, tweebenig he. Doordat ook Avanti nog 2x scoorde in de slotfase werd het een mooie wedstrijd voor het publiek. Mooie overwinning, kunnen we weer mee verder.

 

SV De Lutte – AJC’96 3-1
(12 november 2016)

Vandaag kwamen Sint en zijn Pieten weer in het land.

En ontvingen wij AJC, onze warming up weer aan de rechterkant.

Al 5x met 3-1 gewonnen, dus niet veel te zeuren.

Maar de vraag is of dat ook vandaar weer zou gaan gebeuren.

SV De Lutte was zoals meestal de technisch vaardige ploeg.

Maar AJC spelers waren wat groter, dus dat zegt al genoeg.

Kansen van Jeffrey belanden niet in het doel.

1 tegen 1 met de keeper, die stopte dan weer de boel.

Daarnaast nog mogelijkheden voor Jord van afstand gezien.

Maar richting of kracht ontbraken nog misschien.

Mart vond eigenlijk wel dat hij een penalty had verdiend.

Maar niet gezien door de scheidsrechter, die is natuurlijk ook niet helderziend.

Luuk kreeg halverwege een nieuwe tegenstander van trainersinterklaas

Maar ondanks dat hij beter kon, was hij hem wel de baas.

Maar ook AJC was ook nog een kansje gelukt

Die werd echter door Rens stijlvol uit de hoek geplukt.

Koude tenen verder helaas voor hem

Maar hij had de bal wel, vliegend en klem

Jurre na een lange blessure weer in de basiself.

Mooi voor het team, maar vooral voor hemzelf.

Na een half uur spelen een aanval van SV De Lut.

De bal in de 16 en een beetje ge.ut.

Afvallende bal was voor de jarige Nick, die had veel zin

Hij nam aan en schoot de bal zo de kruising in.

Al met al een verdiende 1-0 met de rust.

Wel wat glad ijs, goed voor Irene Wust.

Verdedigend gaven Sam en Ruud nauwelijks iets weg

Sterk gespeeld daar, voor AJC dan weer pech

Ook Stijn K. speelde een goede partij.

Sterk, overzicht, hij heerste in de wei.

In de 2e helft wilden we houden de nul.

Geen kansen weggeven, geen flauwe kul.

Maar toch al snel de gelijkmaker kadeau gegeven

Een taxatiefoutje, moesten we nu toch gaan beven.

Maar het is dan wel wat je zegt.

met de 1-1 was wel de basis voor de 3-1 weer gelegd.

jeffrey kreeg van de scheidsrechter de rode roe.

Hij verdiend dan de zak naar Spanje toe.

Stijn Nijhuis kwam vervolgens in  het veld.

Kon hij het dan draaien, werd hij dan de held?

Daarna de inbreng van de B spelers in ons team.

30 seconden later dan de ultimate dream.

Voor Wouter een mooie kans te scoren en later uit te leggen

Maar zijn kans was te moeilijk zullen we dan maar zeggen

SV De Lutte ging weer swingen en dominanter spelen.

Jord begon met 2 assisten te delen.

En wie was er 2x bij de les?

jawel, Dat was Wes.

De 2e goal van hem was supermooi om de zien en te doen

Maar volgens hemzelf kreeg hij hem zomaar op zijn schoen.

met Casper Punt veel dreiging en snelheid en combinaties heel kort

Stond er na 90 minuten wederom 3-1 op het bord.

Even weer genieten van de drie punten, dat is goe

Tot maandag dan maar weer, dan werken we weer naar DTC toe.

trainersint

 

 

Saasveldia – SV De Lutte 1-3
(5 november 2016)

Vandaag was de aftrap pas om 17.00 uur. Uit tegen Saasveldia op een redelijk nieuw kunstgrasveld. We begonnen en eindigden de eerste helft met 11 tegen 11. Dat klinkt dan redelijk normaal, maar ik denk dat Saasveldia diverse tijdstraffen had moeten hebben. Luuk sprong tijdig op bij een grove charge, Casper had minder geluk en werd uit de wedstrijd geschopt. En zo waren er meer aanleidingen voor gele kaarten. Maar goed, voetballend waren we de betere ploeg. Saasveldia trok zich ver terug op eigen helft. Wij hadden het vermogen om vanuit achteruit het middenveld te bereiken  met goed combinatievoetbal. Met regelmaat zagen we mooie driehoekjes met 1x raken. Het veldspel was prima verzorgd, echter tot aan de 16 meter. In de eindfase ontbrak het aan finesse, slimheid en speelden we eigenlijk in een trechter. Het was enorm druk zo rond de 16 meter lijn. Saasveldia werd in het begin 2x gevaarlijk via de counter, maar Rens was attent op een inzet. Daarna was het alleen SV De Lutte dat de klok sloeg. Heel veel balbezit, corners, vrije trappen, schoten echter de hatelijke 0 bleef op het scorebord staan tot aan de rust.

De 2e helft begon ook met 11 tegen 11. Maar dat duurde niet lang dit keer. En eigenlijk hebben we in de 2e helft ook niet meer 11 tegen 11 gespeeld. Saasveldia kreeg nu wel een aantal 10 minuten straffen. Zelfs 11 tegen 9 gestaan. Balbezit in de 2e helft ongeveer 90%. Saasveldia kwam er niet aan te pas, maar wij kwamen niet echt tot doelrijpe kansen. We bleven drukken. pressen, duwen en gelukkig valt de 0-1 dan toch een kwartier voor tijd. Corner van Luuk en een mooie kopbal van Mart, onze specialist op dat gebied. Daarom staat hij er ook. (smiley) Kort daarna een ingooi van SV De Lutte op eigen helft. Deze wordt gelijk diep gespeeld op Kay, die de bal precies in de loop van Wes meegeeft. En Wes scoort de 0-2 in een 1 tegen 1 situatie met de keeper. Duel beslist zou je denken. Maar daarna krijgen wij 2 tijdstraffen en stonden wij met 9 tegen 11. In de 90e minuut dan ook nog de aansluitingstreffer van Saasveldia en dan denk je het zal toch niet. Maar kort daarna en fantastisch afstandsschot van Jord, zo in de kruising. de keeper spring nog hoog, maar kon er niet meer bij. Voor de 5x keer de stand 3-1 dit seizoen. Volgende week dan de derbij tegen AJC op het programma.

ON Nassau –  SV De Lutte 3-2 (beker)
(22 oktober 2016)

Geen verslag i.v.m. vakantie van onze verslaggever.

 

SV De Lutte – Quick’20 5-0
(15 oktober 2016)

Geen verslag i.v.m. vakantie van onze verslaggever.

 

SDC’12 2 – SV De Lutte 1-3
(8 oktober 2016)

Vandaag een late middagwedstrijd in Denekamp. Gewoon weer eens op echt gras. Niet het beste veld overigens. Het hobbelde en bobbelde en het veld loopt wat schuin af. SDC bleek een team dat het van kracht moet hebben. Bijna overal op het veld een kopje groter dan onze jongens. Het werd daarom geen wedstrijd van technische hoogstandjes, driehoekjes of ander frivool gedoe, maar meer hotseknots vanuit SDC. Maar anders dan afgelopen week tegen ATC waren we als team bereid om het gevecht op te pakken. We wilden de duels winnen als collectief. Met name onze middenvelders maakten af en toe het verschil vanuit hun technische vaardigheden. Gaandeweg de eerste helft waren wij het meest gevaarlijk. Met name Wes was door zijn snelheid gevaarlijk. Gevaarlijke corners van Luuk zorgden voor soms chaotische situaties voor hun goal. Maar uiteindelijk was het SDC dat op voorsprong kwam. Een mislukt schot werd door een verdediger van richting veranderd, waardoor Rens kansloos moest toekijken. Vervelend om tegen een fysiek sterke tegenstander op achterstand te komen. Zij geloven er dan nog meer en doen er een schepje bovenop. Toch voor de rust nog de gelijkmaker. Balbezit van SDC achterin, maar een fanatiek storende Wes pakte de bal vanuit hun opbouw af en frommelde de bal in goal. In de rust het vertrouwen met elkaar uitgesproken dat we vooral geduld moesten opbrengen. Compact blijven staan met het vertrouwen dat wij conditioneel beter zijn. Het eerste half uur van de 2e helft waren wij de beter voetballende ploeg. Met name Luuk zette de lijnen uit. En was met een assist verantwoordelijk voor de 1-2. Zijn voorzet werd bij de eerste paal binnen getikt door een attente Wes. De laatste 10 minuten + 7 minuten blessuretijd waren voor SDC, die opportonistisch de aanval zochten. In het centrum stonden Kay en Martijn hun mannetje in de duels en gaven Sam, Ruud en later Jurre niet veel weg. Behalve corners werden ze niet meer gevaarlijk. Dat deden wij wel vanuit countermogelijkheden. Opnieuw Luuk met een assist, waarna Stijn K. de beslissende goal op het scorebord bracht. Zodat de lange blessuretijd rustig werd uitgevoetbald. Kortom, een teamprestatie en een bewijs dat als we de focus goed hebben, we tot veel in staat zijn. Volgende week in het eigen stadion ontvangen we Quick. Voorverkoop is begonnen.

 

SV De Lutte – ATC 3  1-1
(1 oktober 2016)

Zo zijn er in het leven ook mindere dagen. Dit was er dan wel 1 van. In de warming up was er al geen scherpte. Na een eerste kans van Ruud na 30 seconden viel er dan ook niets meer te genieten. ATC kreeg feitelijk de meeste mogelijkheden. Deze werden meestal slecht uitgevoerd. Dat zegt al genoeg over de wedstrijd. Geen beleving bij een aantal. Voorin werden ballen zomaar weer ingeleverd. Overal slordige passing, nou ja, een draak van een 1e helft. Het was daarom hopen dat de rust goed zou doen. In de 2e helft in ieder geval meer beleving. Meer diepgang en er kwamen wat meer kansen. De 1-0 valt daarom alsnog terecht. Luuk frommelt zich langs 2 tegenstanders en zijn voorzet wordt door ATC via een eigen doelpunt binnen getikt. Eigenlijk heb je dan het idee dat het daarmee wel binnen is. Er was niet het gevoel dat ATC zou scoren, maar dat gebeurde toch. Een voorzet die er niet mag komen wordt afgerond. Wat volgde is een verwoede poging om toch tot winst te komen. Maar dan loop je eigenlijk al achter de feiten aan. We hebben onszelf in de situatie gebracht, dan lukt er niet meer veel. Of het valt net allemaal niet goed of we lopen elkaar in de weg. Verliespunten oplopen is niet erg, maar wel de manier waarop. Het is veelzeggend dat de 1e jaars A de betere spelers waren vandaag. De 2e jaars gaven niet thuis. Volgende week zal het anders moeten in Denekamp tegen SDC’12 2. Bij mij is de teleurstelling nog behoorlijk voelbaar op deze zondag. Maandag aan de bak.

 

SV De Lutte – UD Weerselo 3-1
(24 september 2016)

De eerste thuiswedstrijd van het seizoen in het nieuwe tenue. Dankzij onze sponsoren Bor Motoren en Koertshuis Electrotechniek, waarvoor dank. Op de warmste 24 september ooit, dan de wedstrijd tegen UD W. Vanaf de eerste minuut was het spelbeeld duidelijk. SV De Lutte technisch de betere. UD moest het vooral vanhet fysieke hebben. De lange bal en dan hopen dat deze goed zou vallen. Maar techniek en goed positiespel vind het vaak, zeker op kunstgras. Al in de 5e minuut de 1-0. Goede corner van Luuk op Stijn K. die strak binnen kopt. Lekker begin. We bleven combineren, met name het spel tussen de achterste linie en middenveld was goed. De laatste bal naar de aanvallers was niet altijd lekker en voorin werd er te weinig gedaan met de mogelijkheiden. Nog te druk. Met name de inzet van Ruud en Sam en later Stijn krijgt wat meer gehalte. De bedoeling is dat zij zich meer inschakelen met de aanval via de crosspassing. De 2-0 kon niet uitblijven. Jord en Mart heroveren de bal op het middenveld, waarna Jord met een splijtende pass de diepgaande Nick kan bedienen. Nick maakt geen fout en rond beheerst af. Kort daarna helaas toch de tegengoal. Voorin was het drukzetten niet goed en achterin werden we verrast. Daarna nog een opgelegde kans op 3-1, maar deze werd buitenspel afgekeurd. Een beetje dom zou Maxima zeggen.

Na rust direct een gele kaart voor Kay. Dom, 10 minuten met een man minder. Dit kan UD weer in het zadel helpen. Hiervoor verdiende Kay dan ook de eerste uitverkiezing tot Eikel van de wedstrijd. Deze nieuwe prijs zal wekelijks worden uitgereikt na de wedstrijd. Na de 10 minuten tijdstraf was het beeld duidelijk. SV De Lutte domineerde de wedstrijd. Maar pas in de 75e minuut werd de wedstrijd in het slot gegooid. Stijn K. via een penalty op 3-1. Ook daarna was UD niet in staat om iets te forceren. Vlak voor tijd de kers op de taart. Een werkelijk fantastisch aanval aan de linkerkant, waarbij we zeker 8 tot 10 keer via 1x raken dwars door de verdediging van UD sneden. Een echte Barcelona tikkie-takka aanval. Bij Barcelona via MSN (Messi/Suarez/Neymar, bij SV De Lutte ook de MSN maar dan Mart/Smeervoss’n/Nijhuis. Helaas beland de bal miraculeus op de lat via Smeervoss’n. Publiek staande ovatie, 6 punten na 2 wedstrijden. Mooie start. Even van genieten. Vanaf maandag focus op de volgende wedstrijd, wederom thuis tegen ATC.

 

FC Berghuizen – SV De Lutte 1-3
(17 september 2016)

Eindelijk dan de eerste competitiewedstrijd op het programma. De voorbereiding/beker is prima geweest. Het was daarom wel even schrikken hoe we de 1e helft tegen Berghuizen voor de dag kwamen. Al in de 1e minuut een grote fout achterin, waarvan Berghuizen niet wist te profiteren. Ons spel was chaotisch, waardoor veel balverlies. Pas in de 10e minuut een mooie combinatie over links over verschillende schijven, waardoor het voor het eerste gevaarlijk werd. Maar ook in de fase daarna lieten we Berghuizen aan de bal en liepen we steeds verder achteruit. Waardoor ook Berghuizen af en toe gevaarlijk kon zijn. Toch komen wij op 0-1 door een individuele actie. Luuk stuurt met een mooie lichaamschijnbeweging zijn directe tegenstander het bos in en zijn voorzet op maat wordt door Wes binnengetikt. Het veranderde het spelbeeld helaas niet. Berghuizen kon uit een corner profiteren en de stand op 1-1 brengen. Daarna besloten we hoger druk te zetten en het centrum van Berghuizen niet meer te laten opbouwen. Dit maakte dat zij de lange bal moesten hanteren. En die was meestal voor ons. Langzaam werd het in de eindfase 1e helft beter. Vlak voor de rust een passing van Stijn K. op Luuk die zijn tegenstander passeert en vanaf de achterlijn kan voorzetten op de inlopende Casper, die met een echte spitsengoal de 1-2 op het scorebord brengt.

De 2e helft was een stuk beter. Nu wisten we elkaar wel te vinden. Veel balbezit voor ons. En Berghuizen kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Behalve een enkele corner of vrije trap, gaven we eigenlijk niets meer weg. Er kwamen kansen op de 1-3. Die kwam er ook door een goal van Wes. Helaas konden we de score niet hoger laten uitvallen. Maar de les vandaag is dat we wel de focus moeten houden op datgene we goed kunnen. Niet meegaan in het spel van een tegenstander. Drie punten mee naar huis. Meer kan toch niet. Op naar de topper volgende week tegen UD W. Bij voorbaat kun je stellen dat dit een erg belangrijke wedstrijd zal worden.

 

SV De Lutte – Delden 3-1 (3e bekerwedstrijd)
(7 september 2016)

De winnaar van dit duel bekert door. Altijd leuk als er iets op het spel staat. Delden bleek een tegenstander te zijn, die het fysieke werk niet schuwde. Met kracht en een tweetal leuke spelers probeerde ze het ons moeilijk te maken. Hierdoor waren de ruimtes klein. We probeerden via combinatievoetbal tot kansen te komen. Die kwamen er zeer zeker. Via de vleugels kwamen we tot een aantal grote kansen. Maar die werden helaas gemist. Hierdoor bleef het een wedstrijd. Het duurde tot de 39e min. totdat we op een verdiende 1-0 voorsprong kwamen. Mooie passing van Stijn K. op Nick, die beheerst scoort. Lekker dat we daarna een terechte penalty kregen, deze werd door Stijn K. benut. Met 2-0 de rust in en met de wetenschap dat ons doelsaldo in de poule ook nog eens beter was, konden we met een gerust hard de 2e helft weer in. Hierin hetzelfde beeld. Alleen werd het duel steeds harder. Wij  moeten leren om daar niet in mee te gaan. Laat toch, we staan met 2-0 voor. Uitspelen, heel blijven is soms belangrijker. In de 67e minuut een lange bal van Martijn op Jeffrey. Die kapt de keeper uit en met de voorkant wreef (a la Sam) schiet hij zijn 2e van het seizoen binnen. Delden scoort vanuit een corner nog tegen. Na 340 minuten op de 0 te hebben gespeeld. De eerste horde in de beker genomen. Helaas spelen we dit weekend niet, doordat DSVD een baaldag heeft aangevraagd. De eerste competitiewedstrijd daarom pas volgende week tegen Berghuizen uit. Voor deze wedstrijd telt een combiregeling voor de supporters.

 

SV De Lutte – AVC Heracles 4-0 (oefenwedstrijd)
(29 augustus 2016)

Vandaag opnieuw een tegenstander uit Almelo. In de kleuren van het echter Heracles nog wel, troffen we vanavond een kwalitatief betere tegenstander dan afgelopen weekend. We begonnen prima aan de wedstrijd. Met vlotte combinaties wisten we elkaar te vinden en sneden we enkele keren door de defensie van Heracles heen. In de 5e minuut een mooie voorzet van Jord. Jeffrey vliegt naar de bal en kopt steenhard raak. Ik zeg een aanval uit het boekje. Daarna nog 2 grote kansen gemist, waarna Heracles beter in de wedstrijd kwam en het bij ons allemaal wat slordiger werd. Passes kwamen niet meer aan, te snel de “eindpass” willen geven, teveel balverlies. Heracles kwam tot enkele halve mogelijkheden. Verdedigend stonden we echter goed, zodat het nooit echt gevaarlijk werd. En als het al tot een dieptepass van heracles kwam, dan was Rens attent zijn doel uit. In de rust aangegeven dat we meer via de opbouw en positiespel moesten spelen. Dan is het fijn dat de 2-0 al direct na de rust valt. Een werkelijk splijtende passing van Stijn K in de loop van Nick, die beheerst binnenschuift. Gewoon mooie goal. Daarna blijven we beter. Vanuit een afgeslagen corner zet Sijn N. goed druk op de afgeslagen bal, veroverd deze, passert een half elftal en schiet dan van afstand de bal in de kruising. Helaas geen herhaling, maar wel eentje om te onthouden weer. Heracles voelde zich verslagen. Konden de ruimtes niet meer belopen. En zagen we veelvuldig balbezit, waarbij 1x raken fantastisch werd uitgevoerd in bepaalde fasen. Het elftal geeft zichzelf een voorbeeld zou ik zeggen, van wat het kan en wat de bedoeling is. Jord scoort vervolgens vanuit een fraaie sol0 4-0 en zijn de laatste 10 minuten een formaliteit. Even genieten mag, daarna weer de focus op de volgende tegenstander.

 

SV De Lutte – Avanti 2 11-0 (2e bekerwedstrijd)
(3 september 2016)

Vooraf werden we door de leiding van Avanti gewaarschuwd. Ze waren voor het eerst compleet, dus op volle oorlogsterkte. Maar goed, in de praktijk is alles anders. Al na 4 minuten komen we op 1-0. Casper profiteert van verkeerd uitverdedigen en schuift beheerst binnen. Wat volgt is een sterker SV De Lutte. Af en toe mooi combinerend, veel balbezit, verdedigend niks weggeven. Het duurt dan nog wel tot de 19e minuut voordat de score werd verdubbeld. Stijn K. scoort met een verwoestend afstandschot. Kort daarna een goede loopactie van Wes in de diepte, Stijn N. met een splijtende pass op maat, waarna Wes prima afrond. In de 39e minuut een mooie actie van Nick in de 16, houdt het overzicht, waarna Mart van dichtbij profiteert. Kun je zien dat we elkaar ook van alles gunnen. De grensrechter van Avanti kon het allemaal wat minder waarderen. Het weggooien van zijn vlag kwam niet in aanmerking voor een Olympische nominatie, maar was wel het startsein van vervelende houdingtjes van Avanti in de 2e helft. De terecht penalty direct naar rust hielp daar ook niet bij. Martijn werd opgeduwd, waarna Rens de penalty beheerst binnenschiet. Dus ook onze keeper nu op de topscoorderslijst haha. Daarna een fase van de steekpasses. Eerst die van Stijn K. op Casper, die zijn 2e van de dag binnenschiet. Vervolgens steekpass van Luuk op Stijn K. die beheerst ook zijn 2e maakte. Even kijken, we zijn nu op 7-0. De mensen die vlak voor tijd naar huis zijn gegaan om de file voor te zijn, missen daarna nog 4 goals. Eerst een assist van Casper op Mart, ook zijn 2e. Daarna een steekpass van Luuk op Sam. Sam zet eerst de keeper op het verkeerde been door een lichaamsbeweging om vervolgens vol met de voorkant wreef in de korte hoek te scoren. Vlak daarna mooie actie van Nick, die door Avanti zelf wordt binnengeschoten. De 10e van de dag. Daarna scoort Ruud ook nog na een solo van Martijn. Eindstand 11-0. Komende woensdag de finale van deze poule. Er zijn nog kaarten.

 

Oranje Nassau – SV De Lutte 0-4 (1e bekerwedstrijd)
(27 augustus 2016)

Na 3 weken trainen is het wel lekker dat de eerste (beker)wedstrijd kon worden gespeeld. Ondanks de hittegolf begonnen we sterk tegen ON. Al in de eerste minuut had een ON speler donkerrood moeten hebben, forse aanslag op de enkel van Jeffrey. Maar goed, helaas worden dit soort aanslagen niet gezien door een thuisscheidrechter. Vanaf de eerste minuut waren wij de betere. En werden veel kansen gecreeerd, maar net zoveel gemist. En hier zaten toch echt 100% kansen tussen helaas. De 0-1 viel vlak na de eerste drinkpauze. Nick geeft een fantastische steelpass op Wes, (koud ingevallen), die vervolgens ondanks de temperaturen koel blijft en de keeper weet de passeren. Verdedigend gaven we niet veel weg, Rens kwam vooral in actie op terugspeelballen. Gelukkig maar dat hij nergens op hoefde te duiken. Dat had hij een dag eerder wel gedaan, maar dan van de 10 meter plank in een zwembad. Na de rust stonden we met name in de opbouw veel beter. Hierdoor ontstond er meer ruimte op het veld. ON kreeg conditioneel meer moeite. Helaas werden vele kansen nog niet benut totdat de verlossende 0-2 alsnog viel. Na een mooie pass van Ruud kon Casper scoren. Daarna de 0-3 vanuit een corner van Jord door Mart. En speelden we ON helemaal zoek. Af en toe mooi combinatiespel. Luuk maakt vervolgens de 0-4, tevens de mooiste goal van de dag. Bekeken schot in de kruising. Hier bleef het bij. 3 Punten mee naar De Lutte, wedstrijdritme opgedaan. Enige smet toch dat de tijdstraffen. Niet nodig. Je helpt je team er niet mee.