Informatie

De handbalafdeling is opgericht op 1.8.1979 onder de vlag van R.K. S.V. De Lutte. Onze handbalafdeling telt 81 leden. Op 7.9.1989 is de peutergym als onderdeel van S.V. De Lutte Handbal opgericht. Onze clubkleuren zijn blauw-wit, wij spelen in blauwe shirts en zwarte broeken en alle thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond. We beginnen om 16.00 uur met de F-jeugd en om 19.45 uur zal het 1e team de competitiezaterdag afsluiten.

Aan het eind van seizoen 2015 -2016 hebben we afscheid genomen van onze hoofdsponsor.

In het zaalseizoen 2016-2017 zullen we uitkomen met 1 seniorenteam en 2 recreantenteams. Onze jeugdafdeling wordt gevormd door een B1, C1, E1 en een F team. Verder organiseren we voor de allerkleinsten de peutergym.

Het eerste team heeft een smalle selectie die af en toe aangevuld gaat worden door speelsters van de B. Hierbij is de doelstelling het niveau van deze jonge meiden verder te verhogen zodat zij een waardevolle versterking van het 1e team zullen zijn.

Ook de “oudere jongere” heeft een plek binnen onze vereniging. Het recreantenteam speelt haar competitie met  veel inzet en plezier. Dat doen ze op een doordeweekse trainingsavond. Met ingang van komend seizoen zal dat op de donderdagavond en dinsdagavond zijn. Wijzigingen van samenstelling van trainingsgroepen en de toename van het aantal teams ligt hieraan ten grondslag

Zoals reeds vermeld, hebben we 4 jeugdteams. Hierbij staat plezier voorop. Maar om het niveau van het 1e vast te kunnen houden is het nodig dat de jeugd goed leert handballen. Met onze huidige trainersstaf voor de jeugd denken we dat we hiervoor de juiste faciliteiten hebben geschapen.

Handbalcommissie S.V. De Lutte