SV De Lutte gaat met aanleg beachveld met de tijd mee

De handbalsters van SV De Lutte gaat met hun tijd mee. Sinds dit weekeinde hebben ze hun eigen beachveld, zeg maar een stukje strand.

Net als bij het volleyballen zijn het nu de ‘beachvelden’ die snel winnen aan populariteit. Anita Scholten, in 2013 nog voorzitter van handbalvereniging SV De Lutte, voorzag deze ontwikkeling en zette een lobby in gang om in De Lutte een beachveld te realiseren voor de handbalsters.

Zaterdag, bijna vijf jaar later, was het dan eindelijk zover. Op sportpark De Stockakker is een beachveld gerealiseerd dankzij de steun van vier sponsoren, de gemeente Losser en de inzet van vele vrijwilligers van SV De Lutte en volleybalvereniging Lutheria. Ook zij gaan gebruik maken van deze nieuwe aanwinst voor sportend De Lutte. Het was ook Anita Scholten die was uitgenodigd door werkgroepvoorzitter Tim Lage Venterink van SV De Lutte om de feestelijke openingshandeling te verzorgen.

Zij nam het op tegen de keepster van Dames I om het allereerste doelpunt te scoren. Vervolgens was er champagne om op de opening te toosten. Wethouder Joop Hassink van Losser complimenteerde beide verenigingen. Hij constateerde dat de jongeren binnen SV De Lutte, anders dan bij veel andere verenigingen, een groot aandeel hebben in het vrijwilligerswerk. In die zin heeft de vereniging de toekomst.

Bron: Tubantia.nl