Algemeen

De handbalafdeling is opgericht op 01-08-1979 onder de vlag van R.K. S.V. De Lutte. Onze handbalafdeling telt 94 leden. Op 07-09-1989 is de peutergym als onderdeel van S.V. De Lutte Handbal opgericht. Onze clubkleuren zijn blauw-wit, wij spelen in blauwe shirts en zwarte broeken en alle thuiswedstrijden worden gespeeld op zaterdagavond. We beginnen om 15:25 uur met de F-jeugd en om 20:15 uur zal het 1e team de competitiezaterdag afsluiten.

In het zaalseizoen 2019-2020 zullen we uitkomen met 2 seniorenteam en 2 recreantenteams. Onze jeugdafdeling wordt gevormd door een A1, C1, E1, E2 en een F1 team. Verder organiseren we voor de allerkleinsten de peutergym.

Het eerste team heeft een smalle selectie die af en toe aangevuld gaat worden door speelsters van de Dames 2. Hierbij is de doelstelling het niveau van deze jonge meiden verder te verhogen zodat zij een waardevolle versterking van het 1e team zullen zijn. De dames 2 bestaat uit jonge meiden die voor het eerst op senioren niveau spelen, waarmee de doelstelling is met plezier te handballen en aansluiting te krijgen op het eerste team.

Ook de “oudere jongere” heeft een plek binnen onze vereniging. Het recreantenteam speelt haar competitie met  veel inzet en plezier. Vanwege een kleine teambezetting vormen de recreanten DS1 een team samen met recreanten van Combinatie ’64. Beide teams spelen hun wedstrijden op de doordeweekse trainingsavond op het Luttermolen. Met ingang van komend seizoen zal dat op de dinsdagavond zijn. Wijzigingen van samenstelling van trainingsgroepen en de toename van het aantal teams ligt hieraan ten grondslag.

Zoals reeds vermeld, hebben we 5 jeugdteams. Hierbij staat plezier voorop. Maar om het niveau van het 1e vast te kunnen houden is het nodig dat de jeugd goed leert handballen. Met onze huidige trainersstaf voor de jeugd denken we dat we hiervoor de juiste faciliteiten hebben geschapen.

Handbalcommissie S.V. De Lutte